Kohus saatis noormehe lubadeta sõidu eest trellide taha

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arestikamber. Foto on illustreeriv ja pole juhtumiga seotud.
Arestikamber. Foto on illustreeriv ja pole juhtumiga seotud. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Politsei taotles kohtus 20 arestipäeva 20-aastasele juhtimisõiguseta noormehele, kes istus vaatamata varasematele karistustele taas autorooli.

Pühapäeva õhtul kella 19.30 ajal pidasid politseinikud Tartus Võru tänaval kontrollimiseks kinni Mercedes Benzi, mille juhil puudus juhtimisõigus. 20-aastane noormees juhiloa ja sõiduoskuse puudumises ise probleemi ei näinud ning viitas korrakaitsjatele, et oli lihtsalt vaja sõita, vahendas Lõuna prefektuur.

Politsei on sama noormehe juhtimisõiguse puudumise tõttu ka varasemalt autoroolist kõrvaldanud. Tema liikluskäitumist on püütud mõjutada rahatrahvidega ning järjest suurema hulga arestipäevadega.

Sel korral nõudis politsei liiklushuligaanile kokku 20 arestipäeva, sest mehel oli see viies kehtiv karistus juhtimisõiguseta sõidu eest. Eile peetud kohtuistungil määraski kohus mehele nõutud karistuse.

Tartu politseijaoskonna komissar Vallo Tõnuvere ütles, et juhtimisõiguseta juhtimise eest ei ole võimalik määrata väärteokorras karmimat karistust kui arest. Küll saab järk-järgult suurendada arestipäevade hulka kuni 30 päevani.

«Kui ka seekordne arestimajas veedetud aeg noormehe eneseparandust kaasa ei too ja ta oma kogenematusega teisi liiklejaid ohtu paneb, jätkab politsei talle arestipäevade taotlemist. Arestimaja seinte vahel olles saavad vähemasti teised inimesed ohtu sattumata liigelda,» sõnas Tõnuvere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles