Kas ePatsiendis saab arstiaja broneerida ka lapsele?

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Einasto
Mart Einasto Foto: Postimees.ee

Tartu ülikooli kliinikum avas läinud nädalal portaali ePatsient, mille kaudu saavad kõik need patsiendid, kel on ID-kaart või mobiil-ID, broneerida endale eriarsti ambulatoorse vastuvõtu aja. Kas selle portaali abil saab lapsevanem broneerida arstiaja ka lapsele?

Vastab Tartu Ülikooli Kliinikumi juhatuse liige Mart Einasto

Eelmisel reedel avatud portaal ja selle võimalused on esialgu sellised, et vaadata saab iseenda terviseandmeid, uuendada enda kontaktandmeid ning broneerida vastuvõtuaega vaid iseendale ja vaid eriarsti esmasele vastuvõtule.

Edaspidi on meil kavas tõesti pakkuda ka lapsevanematele võimalust broneerida aega oma lapsele. Lisaks tehnilistele nüanssidele peame täpsustama mitmeid juriidilisi küsimusi, nagu näiteks lapse ja lapsevanema seos, hooldusõiguse küsimused ja muud.

Juba aimatavale igipõlisele küsimusele, miks on arstiaegu nõnda vähe, vastan, et portaalis ePatsient pakume esmaseid haigekassa tasutavaid vastuvõtuaegu ja nende aegade hulk sõltub haigekassa võimalustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles