Linn pikendab prügiveolepinguid

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilgeni täis prügikast.
Pilgeni täis prügikast. Foto: Peeter Kümmel

Et kahes Tartu prügiveopiirkonnas lõpevad oktoobrikuuga lepingud senise vedaja Ragn-Sellsiga, kuid hanked uue vedaja leidmiseks on luhtunud, otsustas linn lepinguid pikendada.

Esimesel katsel tegi Eesti Keskkonnateenused 1. piirkonna ehk kesklinna ja Tähtvere ning 3. piirkonna ehk Annelinna ja Ihaste kohta pakkumused, mida linn nimetas absurdiks, sest sama töö eest erinesid hinnad piirkonniti kuni 90 korda, osa linlasi saanuks aga prügist lahti tasuta.

Linn tegi kordushanke, kuid linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haagi sõnul vajavad pakkumused veel kontrollimist, sest linna arvates tonnaažid ei klapi.

Ragn-Sellsiga on aga käimas kohtuvaidlus, kus firma on vaidlustanud linna korralduse vedada prügi Aardlapalu ümberlaadimisjaama.

«Kuni see segadus kestab, ei tahaks me uut kohtuasja kaela, aga prügivedu tuleb tagada. Oktoobri lõpuga saavad lepingud läbi, me peame midagi tegema,» ütles Haak. «Säilitame status quo: inimestele on tagatud teenus ja segadust juurde ei tule.»

Linnavalitsuse korralduse järgi võib lepinguid pikendada kuni kaheks aastaks ehk oktoobrini 2016.

See tähendab, et tarbijatel läheb kõik vanaviisi edasi, seniste hindade ja veograafikutega.

«Inimestele on stabiilsus ka positiivsus,» lisas Haak.

Linnavalitsus lisas oma selgituses, et ära jääb hulk segadust ja prügiveo ainuõigust pikendatakse ettevõttega, mis on omal ajal leitud avaliku konkursi korras, ning selline pikendamisvõimalus oli ette nähtud juba konkursi välja kuulutamise ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles