Nädala jooksul on fookuses elukestev õpe

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Reedel algab Eestis täiskasvanud õppija nädal (TÕN), mille moto on «Õige aeg on õppida».

TÕNi kavas on mitmesuguseid täiskasvanuharidust populariseerivaid ja õppimisvõimalusi tutvustavaid üritusi. Fookuses on õppimine ja enesetäiendamine kogu elu jooksul kui isiksuse ja ühiskonna arengu põhiline eeldus toimetulekuks muutuvas maailmas.

Nädala edukaks korraldamiseks on igas maakonnas moodustatud tugirühmad. Tartu avasündmus on koolitusturg kutsehariduskeskuses. Avatud on inspiratsioonikohvik ja võimalik on osaleda alanud hooaja populaarsematel koolitustel. Laupäeval jagavad koolitusasutused värskeimat infot Tasku keskuses.

Tartu linnaraamatukogu pakub TÕNi raames samuti mitmekesist programmi. Näiteks korraldatakse filosofeerimise päev, kus koolitaja Liis Pallon räägib, kuidas lastega maailma asjade üle arutleda. Samuti saab osa lugema õppimise päevast ning jonnipäevast. Viimases jagatakse näpunäiteid, kuidas toime tulla lapse jonniga.

Ülejärgmisel esmaspäeval tunnustatakse Tartu ülikooli aulas Tartumaa aasta õppijaid ja koolitajaid, koolitussõbralikumaid organisatsioone ja omavalitsust.

TÕNi korraldab täiskasvanute koolitajate assotsiatsioon Andras koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga. Kõik üritused on tasuta, kuid vajalik on eelregistreerimine.

Täiskasvanud õppija nädal

• 10.–17. oktoobrini

• Koolitused, töötoad, e-õppe päev, käsitöö ja voltimise töötoad, lauamängude õhtu väikestele ja suurtele, lapse joonistustest raamatu köitmine jne.

• Lisainfo www.andras.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles