Galerii: Tartu ajaloo esimene Ameerika jalgpalli matš

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome II divisjoni Ameerika jalgpalli kohtumine Tallinna Tormi (sinistes särkides) ja Rauma Sea City Stormi (oranžides särkides) vahel Ülenurme staadionil.
Soome II divisjoni Ameerika jalgpalli kohtumine Tallinna Tormi (sinistes särkides) ja Rauma Sea City Stormi (oranžides särkides) vahel Ülenurme staadionil. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Laupäeval (31.07) Ülenurme staadionil peetud kohtumine Tallinna Tormi ja Rauma Sea City Stormi vahel oli väga tasavägine.



Rauma Sea City Storm läks esimesel poolaja juhtima 6:0 hoolimata sellest ei andnud Tallinna Torm järgi ja surus täie jõuga peale, mis ka kandis vilja ja saavutati 6:6 viiginumbrid.


Üheksa minutit enne mängu lõppu saavutasid taaskord soomlased edu ja mindi juhtima 12:6.


Tänu heale meeskonnavaimule ja kodupublikule suutsid Tallinna Tormi mängijad mängu touchdowniga viigistada 12:12 ja skoorida ka extra point ja esmakordeslt asuti mängi juhtima 12:13.


Kõik see toimus minut enne lõpuvilet. Soomlased ei tahtnud muidugi sellega leppida ja andsid endast kõik, et saavutada taas edu, mis aga ei õnnestunud ja mängu lõpptulemuseks saigi kirja 13:12 Tallinna Tormi kasuks.

Suure panuse Tallinna Tormi võidule andsid Vladislav Zotov (kaks touchdowni), Jaroslav Korotkov (enim jarde läbinud mängija) , Maksim Maršalov (kaks vaheltlõiget), Pavel Sipakov (Fumble) ja Ingemar Küüner, kes sooritas perfektselt extra pointi väravalöögi ja viis sellega meeskonna juhtima.

Tartus toimunud mängul osalesid Tallinna Tormi ridades:

Aimar Läänaru nr.9
Vladislav Zotov nr.51
Aleksandr Kolomainen nr.25
Jaoslav Korotkov nr.81
Orm-Gregori Joost nr.24
Maksim Kizilov nr.13
Ingemar Küüner nr.5
Kevin Koppel nr.31
Ingmar Ross nr.61
Deniss Gorlachov nr.59
Mario Käära nr.64
Jaroslav Kalitšuk nr.75
Viljams Timrots nr.62
Mauri Zahkna nr.56
Maksim Marshalov nr.86
Maksim Šiskin nr.30
Jevgeni Kritski
Jevgeni Šohh nr.31
Andres Vaher nr.67
Sander Janov nr.24
Arvi Jentson nr.73
Pavel Sipakov nr.63
Imre Lass nr.65

Treenerid
Toomas Haidak
Villu Jahimaa
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles