Vilja Kohler: pagan võtaks!

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja Kohler.
Vilja Kohler. Foto: .

Kõik läks luhta! Mõelda vaid: me kõik, eranditult kõik eestimaalased, sülelastest kuni saja- ja enama aastaste memmede-taatideni välja ning rahvusest, nahavärvist ja seksuaalorientatsioonist hoolimata, punnitasime terve juuli mis hirmus.


Ähkisime, ägasime, valasime higi, jõime looma moodi, kosutasime kõvasti veevärgi rahakotti, magasime vähe ja rahutult ning püüdlikumad meist pugesid isegi oma nahast välja. Arvan, et nii üksmeelsed ja nii kaua üksmeelsed pole siinse väikese maa inimesed kunagi varem olnud.

Meil oli silme ees suur siht, uus rekord, mis oleks heaks teinud kõik kannatused. Aga kasu polnud sellest vaevast midagi, sest Eesti kuumarekord jäi tulemata! Endiselt on liidripositsioonil 1992. aasta 11. august, kui Võrus tõusis temperatuur 35,6 kraadini. Nüüd pidavat veel külmaks minema kah, ei ole enam mingit lootust.

Vanal heal Jerome Klapka Jerome´il oli jälle kord õigus, kui ta oma raamatus «Laisa mehe laisad mõtted» kirjutas, et ilm on alati halb nagu valitsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles