Endine Tartu postimaja sai ehitusloa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endisest postimajast saab büroohoone.
Endisest postimajast saab büroohoone. Foto: Margus Ansu

Linn andis ehitusloa Vanemuise 7 hoone ehk endise Tartu postimaja jaoks, mille uus Play-techiga seotud omanik kavatseb ümber ehitada moodsaks büroohooneks.


Hoone projekteerinud arhitektuuribüroo Sammas projektijuhi Alla Dobroljubskaja sõnul saab täiesti uue, modernse ilme nii hoone välimus kui sisu.
Ehitise põhiseinu hakkavad katma tumehallid keraamilised plaadid, maja väljaulatuvad osad kaetakse helehallide plaatidega.

«Hoone jätab hoopis teise mulje: senine kirju asendatakse ühtlase soliidse tumeda pinnaga,» rääkis Dobroljubskaja.

Suuremaks ei ehitata
Linnaarhitekt Tiit Sild ütles, et selline lahendus sobib ka linna üldpilti paremini. «Rahulik kvaliteetne väljanägemine, mis harmoneerub hästi üle tee asuva SEB hoonega,» nentis Sild.
Suuremaks hoonet Dobro­­ljubskaja sõnul ei ehitata, vaid senine pind kasutatakse otstarbekamalt ja läbimõeldumalt ära. Kolmekorruselise ehitise keskele tuleb avar valgusküllane aatrium, mis on ümbritsetud büroopindadega.

Kontoriruumid saavad avatud lahenduse. «Peale nõupidamisruumide ja abiruumide mingeid väikseid eraldi bokse ei tule, vaid kõik on avatud,» rääkis Dobroljubskaja. Ruumi on uutes bürooruumides vähemalt 400 inimesele.

Kiosk kaob
Ümberehituste järel jääb suletuks väike ajalehe- ja lotokiosk hoone kaubamajapoolse nurga peal.
«See kiosk ei sobinud uue üldpildiga kohe kuidagi,» põhjendas Dobroljubs­­kaja, miks lotoputkale moodsas ehitises enam ruumi ei jätku.

Hoone ostis läinud aasta lõpus Eesti Postilt 28 miljoni krooniga firma Bandwick Investments, mille juhatuse esimees Juha Olavi Korhonen on ka infotehnoloogiafirma Playtech juht.
Küsimus, kas hoonesse kolib Playtech ise või võtab keegi teine ruumid üürile, on esialgu veel vastuseta, sest Kor-honen puhkab välismaal ega vastanud kirjale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles