Glaskeki pankrot kasvatab töötute ridu

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Kuigi viimasel ajal on tööta jäänud inimeste hulk Tartumaal vähenenud, pole keegi tööpuuduse eest kaitstud, sest iga kuu lõpetab mõni firma tegevuse.


Läinud neljapäeva seisuga oli Tartumaal 6485 töötut, neist 141 naist ja meest võtsid end töötuna arvele juuli viimasel nädalal.
«Uute töötute hulgas on palju kooli lõpetanud noori ja Glaskeki töötajaid,» ütles töötukassa Tartumaa osakonna koondamisele reageerimise meeskonna juht Reet Treial.

Uksi ja aknaid tootnud Glaskek AS ei saanud abi saneerimisest ja taotleb nüüd pankrotti. Tööta jääb 163 inimest, kellest suur osa töötas ülikoolilinna külje all asuvas tehases.

Glaskek koondas esialgu Tartus 33 inimest, kuid siis hakkas koondatute hulk Treiali sõnul kiiresti kasvama ja nüüd on koondamisteate saanud 42 inimest. Töötute ridu kasvatavad ka need Glaskekis ametis olnud inimesed, kellel lõppes tähtajaline tööleping.

«Glaskekil on raske seis,» märkis Reet Treial. «Ettevõttel on suured võlad. Meie juures käinud inimesed on rääkinud, et neil on saamata kolme-nelja kuu palk. Ka lahkumishüvitisi pole makstud.»
Glaskekil on suured võlad panga ees, riigimakse oli ettevõttel Krediidiinfo andmetel läinud reedel ligi 10,2 miljonit krooni.

Juulis suurendasid töötute arvu ka pankrotistunud puidufirma AS Vinnal ja Kõrvekülas bensiinijaama pidanud Keere-K AS, mis lõpetas üleöö tegevuse. «Inimesed läksid hommikul tööle, aga uksed olid ja jäidki kinni,» rääkis Reet Treial. Keere-K jättis tööta viis inimest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles