Kreeka restoran lõpetas kesklinnas tegevuse

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka restoran Hellas kolib kesklinnast ära.
Kreeka restoran Hellas kolib kesklinnast ära. Foto: Kristjan Teedema

Mullu oktoobris Gildi tänaval tegevust alustanud Kreeka restoran Hellas sulges eile kesklinnas uksed ning kolib söögikoha Narva maanteel asuvasse TÜ majandusteaduskonna õppehoonesse.

Söögikohta pidava Gyllene OÜ juhatuse liikme Igor Martinsoni sõnul kolitakse restoran Oeconomicumi, kuna kesklinnas asuv äripind osutus liiga kalliks. «Kulud on siin kesklinnas meeletud. Miks iga kuu 10 000 ära visata, kui saab tunduvalt soodsamalt,» selgitas ta.

Gildi tänaval oli restorani käsutuses umbes 200 ruutmeetrit ning seda oli Martinsoni sõnul liiga palju. Samuti märkis restoraniomanik, et Eesti rahvas on sööki valides liiga konservatiivne. «See matsutab ainult saia ja normaalset toitu ei taha,» lausus Martinson.

Põhimõttelise sulgemisotsuse tegi firma juba kevadel, kuid lõplikult sai lahkumine selgeks suvel. «Suvi pani meile konkreetse punkti. Meil ju väliterrassi pole, aga suvel elavad vaid need, kel on väliterrass. Meil on siin küll superilus hoov, aga seal pargitakse autosid,» nentis Martinson.

Firma juhi sõnul töötas restoranis kolm inimest, kes kõik jätkavad uues asukohas. Martinson rääkis, et Oeconomicumis püütakse alustada juba sel nädalal, kuid kindlat avamispäeva ei osanud ta veel öelda. «See tuleb kohvik, aga plaanime ka õhtusel ajal uksed lahti hoida,» ütles ta. Gildi tänaval jõudis Kreeka restoran tegutseda aasta, enne seda asus söögikoht Luunjas.

Ruumide omaniku, Abakhan Fabrics Eesti juhatuse esimehe Kristine Stroomi sõnul otsitakse juba uut üürilist. «Meile ei tulnud Kreeka restorani lahkumine üllatusena. Oleme üürnikuga kogu aeg avameelselt suhelnud ja see oli nende otsus,» lausus ta.

Stroom lisas, et vabanenud ruumidele otsitakse uut üürnikku, ning pakkus, et uus üüriline võiks olla samuti toitlustaja. «Ta võiks olla ikka samas tegevusvaldkonnas, sest meil on seal korralik köök välja ehitatud,» sõnas ta.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles