Linnamaratoni võitjad andsid endast viimast

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnamaratoni esikolmik.
Tartu linnamaratoni esikolmik. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Võidukalt finišisse jõudnud Tartu linnamaratoni ja poolmaratoni jooksjad jäid jooksu, ilma, konkurentsi ja rajaga rahule.

Algusest peale jooksu juhtinud Tõnu Lillelaid ütles, et linnamaraton oli tema jaoks lihtne, rada oli mõnus, tempo hea ja ilm soosiv. Ta tunnistas, et Tallinna maraton ebaõnnestus, sestap oli linnamaraton kohaks, kus oma võimeid realiseerida.

Maratoni ajaga 2:32.52 läbinud Lillelaid lootis, et võistlusest tuleb isiklik rekord, kuid kuna sellest jäi puudu, siis püüdis ta pigem kohta hoida. Tänavu tal rohkem võistlusi plaanis pole.

Teise koha saavutas Mario Mustasaar ajaga 2:34.31. Ta ütles, et ta oli jooksuks valmis, kuid rohkem maratone tal tänavu plaanis pole. «Aitab küll selleks hooajaks, pean tervist turgutama, ennast ei tohi ära tappa!»

Kolmandaks tulnud Rait Ratasepp pani oma võimsuse maksma jooksu lõpuosas, kui möödus pea terve maratoni kolmandat kohta hoidnud Hasso Paabist. 

«Ma ei tea paremat rada kui Tartu linnamaratoni rada, siin on head kruusateed, kus vahepeal jalga asfaldist puhata,» ütles ta. Oma kolmanda koha võidu kirjutab ta ühtlase tempo arvele, mida ta suutis algusest peale hoida. 

Naiste arvestuses võitis maratoni Annika Vaher, kelle aeg oli 3:09.27. Temal oli linnamaraton tänavu kuues 42-kilomeetrine võistlusdistants. 

Võit tuli Vaherile üllatusena, seda enam, et oma isiklikule rekordile, mille püstitas Tallinna maratonil paar nädalat tagasi, jäi ta vaid 20 sekundit alla. «Kolm maratoni on veel plaanis,» ütles ta.

Poolmaratoni võitjana saabus ajaga 1:09.55 finišisse favoriit Kaur Kivistik. Ta läks jooksu võitma, ent kümne kilomeetri peal leidis ta ennast ühes grupis koos möödunud aasta maratoni ja poolmaratoni võitjate Ivar Ivanovi ja Raivo Allaga.

Ent ta suutis ennast pundist lahti rebida ja lõpetas umbes 15-sekundilise eduga möödunud aasta poolmaratoni võitja Raivo Alla ees. 

Poolmaratoni naiste parimaks tuli Lily Luik, kes tegi võistlusel isikliku rekordi ajaga 1:18.54. «Võistlus oli väga vahva, olen õnnelik ja rahul oma esikoha üle. Isiklik rekord tuli samuti, tundub, et vorm hakkab ülesmäge minema,» rääkis ta. Novembri keskel plaanib Luik Torinos maratoni joosta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles