Tartlased toetavad Ukrainat meditsiiniabiga

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Vaba Ukraina vabatahtlikud koguvad Ukrainale meditsiiniabi.
MTÜ Vaba Ukraina vabatahtlikud koguvad Ukrainale meditsiiniabi. Foto: Margus Ansu / Postimees

MTÜ Vaba Ukraina viib 2.-3. oktoobrini Tartus Raekoja platsil läbi kampaaniat, mille käigus kogutakse meditsiiniabi Ukraina relvaüksustele. Tartlased on siiamaani olnud väga helded annetajad ning esimene päev koguti mitu suurt kastitäit meditsiinivahendeid.

Annetuskastidesse võib tuua sidemeid, haavaplaastreid ja -salve, põletusgeele, termolinu, energiageele ja paljud muud. Peale meditsiiniabi oodatakse veel lahustuvat kohvi ning šokolaadi.

Tartu ülikooli riigiteaduste instituudi vanemteaduri ja MTÜ Vaba Ukraina vabatahtliku Piret Ehini sõnul oli täna hommikul juba tund enne infolaua avamist kohal üks ameeriklastest abielupaar, kes annetas põletusgeeli ning haavaplaastreid. «Nad olid eile seda lauda näinud ning otsustanud, et peavad igal juhul annetama,» lisas ta.

«Üks naisterahvas käis eile isegi kolm korda ning tõi annetuskasti väga erinevaid asju,» kinnitas Ehin. Ta lisas, et peamiselt on siiamaani kõige rohkem annetajaid eestlaste hulgas, kuid suurt huvi on üles näidanud ka välismaalased ja ka kohalikud vene keelt kõnelevad inimesed. «Paraku on mõnel korral näidatud välja ka halvakspanu,» kinnitas ta, kuid lisas, et üldiselt on toetus siiski väga suur.

«Ukraina armee ja vabatahtlike pataljonide meditsiinilise varustuse tase on jätkuvalt väga madal ning kõigest on puudus,» kinnitas Ehin ning lisas, et Lääne standarditele vastava varustuse üle on ukrainlastel väga hea meel ja Eestis kogutud meditsiiniabi on aidanud päästa Ukrainas elusid.

MTÜ Vaba Ukraina registreeriti augustikuus. MTÜ saadab ravimeid ja meditsiinivarustust sõjaväelistele ja muudele relvastatud ühingutele, muu hulgas Ukraina armeele ja Ukraina rahvuskaardile. Praegu on Eesti inimestelt kogutud annetusi juba 30 000 euro eest ning pakke saadetakse Ukrainasse iga nädal.

Tartu kogumispunkt asub Küüni tänaval ning on avatud kell 10-18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles