Püssirohukeldri pidamist jätkab Kilgi firma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu üks tuntumaid restorane - Püssirohukelder.
Tartu üks tuntumaid restorane - Püssirohukelder. Foto: Sille Annuk

Enampakkumisel mitmekordseks kerkinud uuest üürihinnast hoolimata soovis Rein Kilgile kuuluv senine Püssirohukeldri pidaja Pere Restoranid jätkata koha majandamist ning sõlmis linnaga 10-aastase üürilepingu.


«Oleme Püssirohukeldriga juba kümme aastat tööd teinud ja kuidas me selle nüüd järsku maha oleks jätnud?» küsis ASi Pere Restoranid juht Rain Eendra.

Tõsi, esialgu võttis enampakkumisel 175,24 kroonini ruutmeetri kohta kerkinud hind õllekeldri pidajad nõutuks. «See on mitu korda rohkem, kui me varem maksime, ja praegu on masu, mitte buum, et oleks alust sellist hinda küsida,» sõnas Eendra.

Pere Restoranide omanik Rein Kilk nentis, et otsus oli mõnevõrra ka emotsionaalne. «Äriliselt on Püssirohukelder marginaalne, aga ega ma ainult äri pärast seda kohta peagi. Püssirohukelder on tähendusega koht,» ütles Kilk.

Linnale tulus tehing

Linna välja kuulutatud enampakkumisel Püssirohukeldrile üürniku leidmiseks oli kolm kandidaati, kellest kõnealuse kõrgeima hinnapakkumise, 175,24 krooni ruutmeetri kohta, tegi Astri Grill.

Viimane aga ei saanud automaatselt üürilepingut endale, kuna Pere Restoranidel oli eelmise üürnikuna eelisõigus jätkata ruumide üürimist, kui neile sobib sama hind, mille enampakkumise võitja on välja käinud.

«Leppisime hinnaga lootuses, et tulevad jälle paremad ajad. Kümme aastat on pikk aeg,» nentis Rain Eendra.

Linnavarade osakonna juhataja Kunnar Jürgenson ütles, et uus üürileping on linnale kahtlemata soodne. «Eks meid ennastki üllatas, et praeguses majandussituatsioonis see hind nii kõrgele kerkis,» märkis ta.

Hinnaalandust ei saa

Jürgensoni sõnul ei ole sellist varianti, et aasta pärast tuleks üürnik linna jutule sooviga üüri vähendada. «Üürnik ju teadis, mis majandusseisus ta kümneks aastaks lepingu sõlmis, ja kui ta tõesti aasta-paari pärast leiab, et ei saa hakkama, tuleb uus enampakkumine korraldada,» rääkis ta.   

Kümme aastat Püssirohukeldrit pidanud Kilgi firmal jätkub ettevõtja kinnitusel ka järgmiseks kümneks aastaks laengut, et Püssirohukelder särtsakana hoida.

«Nii nagu iga asi vajab uuendusi, vajab muutusi ka Püssirohukelder, kuid kardinaalseid ümberkorraldusi ei tule. Püssirohukelder säilitab oma senise olu ja melu ning püssirohuliku hõngu,» lubas Kilk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles