Elva kaasab linlased eelarve koostamisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva linna vapp
Elva linna vapp Foto: Internet

Elva linnavolikogu esmaspäevasel istungil määrati kaasava eelarve menetluse kord. Järgmise aasta eelarvest on 10 000 euro investeerimine linnaelanike otsustada.

Kaasava eelarve menetluse käigus kogutakse kokku ettepanekud ning korraldatakse hääletus parima idee väljaselgitamiseks.

«Võibolla 10 000 eurot ei tundu kuigi suur summa, kuid Elva kaasava eelarve osakaal linna kogueelarvest on võrreldes teiste linnade eelarvega protsentuaalselt kõige suurem. Elva kaasav eelarve moodustab ligikaudu 1,5 protsenti kogueelarvest. Usun, et Elva inimesed pakuvad välja rohkelt häid ideid ning vähemalt üks nendest saab ellu viidud juba järgmisel aastal,» sõnas Elva linnavolikogu esimees Meelis Karro. 

Ideid saavad esitada kõik, kellele läheb korda Elva käekäik – nii eraisikud kui organisatsioonid. Elvas kestab ideede kogumine 6.–19. oktoobrini, järgneb ettepanekute esmane analüüs ja sõelumine. Linnavalitsus korraldab rahvahääletuse, kus saavad osaleda kõik Elva linnakodanikud alates 16. eluaastast.

Kaasava eelarve põhimõtteid on rakendanud ka Tartu, Kuressaare ja Viljandi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles