Veerandsada ideed võistlevad tartlaste poolehoiu eest

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõpphääletusele pääsenud 25 ideed.
Lõpphääletusele pääsenud 25 ideed. Foto: Graafika: TPM

Nagu mullu, nii ka tänavu jätab Tartu linnavõim eelarvest 140 000 euro kasutamise linlaste otsustada. Nädala pärast algab hääletus, kus iga vähemalt 16-aastane tartlane saab võistlema jäänud 25 idee hulgast oma lemmiku valida.

Reeglite järgi viiakse tuleval aastal ellu vähemalt kaks rahvahääletusel enim hääli saanud ideed. Ühe idee rahastuse ülempiir on 70 000 eurot. Lisatingimus on, et vähemalt üks ellu viidav idee peab olema investeering, teine võib olla investeering või üritus.

Lõpphääletusele pääsenud 25 ideed sõeltuti välja 92 kevadel esitatu hulgast.

Rahvahääletus käib 6.–12. oktoobrini. Hääletada saab iga vähemalt 16-aastane isik, kelle elukoht on Eesti rahvastikuregistri andmetel Tartu linn. Iga hääleõiguslik tartlane saab hääletada kuni kolme idee poolt.

Hääletada saab ööpäev läbi elektroonilises hääletuskeskkonnas, mis avatakse 6. oktoobril kell 10 Tartu kodulehel www.tartu.ee/kaasaveelarve. Hääletamiseks tuleb end tuvastada ID-kaardi või mobiil-ID abil.

Lisaks saab hääletada 6.–12. oktoobril kell 10–18 raekojas infokeskuses, kuhu tuleb kaasa võtta isikut tõendav dokument.

Homme kell 17 tutvustatakse Tartu kaasava eelarve hääletusele valitud ideid Tartu linnaraamatukogu (Kompanii 3/5) 4. korruse saalis.

Kõikidele huvilistele avatud sündmusel on kohal ideede autorid, kellele saab esitada küsimusi.

Üritusest tuleb veebiülekanne, mille link on Tartu linna kodulehel.

Tartu Postimees tutvustab täna kõiki 25 lõpphääletusele jõudnud ideed. Nendega saab tutvuda Postimees Plussis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles