Tammelinna päevadesse lisas uudsust kino

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasuta sissepääsuga vabaõhukino korraldas oma ja sõbra krundil tammelinlasest ehitusinsener Peeter Mänd.
Tasuta sissepääsuga vabaõhukino korraldas oma ja sõbra krundil tammelinlasest ehitusinsener Peeter Mänd. Foto: Kristjan Teedema

Poolsada tekkidesse mähitud suurt ja väikest Tamme puiestee, Raudtee ja Tammetõru tänava ristumiskoha lähedal elavat inimest, paljudel oma tool kaasa võetud, mõni tulnud autoga, vaatas laupäeva õhtul sealsamas ristmikul dokfilmi. Tipptehnoloogiline süsteem kuvas 5 x 3 meetrit suurele ekraanile lummava linateose «Samsara», mis viis kinolised ümbermaailmareisile.

Tasuta sissepääsuga vabaõhukino korraldas oma ja sõbra krundil tammelinlasest ehitusinsener Peeter Mänd. Tammelinna päevade põhikorraldaja Tiina Konsen avaldas suurt rõõmu, et lõpuks ometi on 11. korda peetavate päevade ajaloos tekkinud keegi, kes teeb midagi suuremat kodanikualgatuse korras.

Peeter Mänd ütles kommentaariks, et tema isa hakkas omal ajal kinomehaanikuks. «Ju siis on see temast mulle külge jäänud,» lisas ta. «30. septembril saan 50-aastaseks, see kinoseanss kuulub seeriasse, millega ma tähistan juba aasta otsa oma juubelit.»

Tammetõrude kogumine Elistvere loomapargi asukatele tuli Tammelinna päevade kavva nende toimumise kolmandal korral. Laupäeval noppis staadioni juures pihu tõrusid täis (pildil) kuueaastane Maarja-Liis Nurja. Tema ja ta aasta vanem õde Anette, mõlemad Ingrid Otti laululapsed, esitasid pool tundi hiljem paar laulu lastejooksust osavõtjaile.

Tammelinna päevade kavas jagub tegevust 2. oktoobrini. Tõrusid saab ära anda lasteaias Tõruke (Tamme pst 43a) teisipäeval kell 16–18 ja kolmapäeval kell 8–10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles