Algasid Tammelinna päevad

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammelinna päevad. Illustreeriv foto.
Tammelinna päevad. Illustreeriv foto. Foto: Ove Maidla

Reedel alanud Tammelinna päevadel jagub ettevõtmisi koguni nädalaks. Need pole sugugi ainult tammelinlastele, vaid kõigile, kes soovivad osa saada linnaosa kultuuririkkusest.

Tammelinna päevade rongkäik algas Tamme mõisa härrastemaja juurest, edasi liiguti Tamme gümnaasiumi juurde, kus said liituda koolilapsed, ning üheskoos jõuti staadionile päevade ametlikule avamisele.

Kuna on liikumisaasta, siis panustatakse terve nädala vältel palju tervise peale mõtlemisse. Laupäeval on Tamme staadionil mitmeid kehakultuurialaseid ettevõtmisi ja teha saab terviseteste.

Välikino

Esimest korda on Tammelinna päevade tegevused jõudnud ka asumi kõige uuemasse ossa. Tamme puiestee lõpus, Raudtee ja Tammetõru tänava ristmikul saab täna osa välikinost, nii et isegi rongireisijad, kes tulevad Elva poolt, näevad mööda sõites korraks filmi.

«Soovitan küll kasuka selga panna, aga sellegipoolest tuleks juhust kasutada, sest ega kuskil teises linnaosas peale kesklinna pole välikino nii suurelt näidatud,» rääkis Tammelinna päevade projektijuht Tiina Konsen.

Traditsioonid

Üritused ja kohad on nädala vältel traditsioonilised, kuid sisu on muidugi iga aasta erinev. Nagu eelnevatel aastatel, tulevad nüüdki kohtumisõhtud tuntud tammelinlastega.

Kuna tänavu oli Tartus laulupidu, kohtutakse kultuurilembese restauraatori-projekteerija Jüri Kulasaluga, kes on aidanud laulupeorongkäike korraldada. Lisaks tuleb rääkima Peeter Volkonski.

Iga-aastaseks tavaks on tammetõrude kogumine Elist­vere loomapargile. Neli-viis aastat tagasi, kui korraldati Tähtvere ja Tammelinna päevi samal ajal, saadi kahe linnaosa peale kokku üle kolme tonni tammetõrusid, kinnitas Konsen.

«Usun, et tänavu päris kolme tonni ei tule, sest see oli varem ikka kahe linnaosa peale kokku, aga kui koguda tonn, siis oleks see ühe linnaosa rekord küll,» ütles ta.

Tammelinna päevade ajal saavad nii lapsed kui ka täiskasvanud jääda kooli kauemaks, sest jätkuvad Teadlaste Öö põnevad ettevõtmised ning koolis on tegevuseks avatud kõik füüsika- ja keemiaklassid.

Tammelinna päevad

• 26.09 - 2.10 Vana-, Uus- ja Kesk-Tamme­linnas.

• Mihklilaat, vestlusõhtud, välikino, sportimine jpm.

• Kava kultuuriaken.tartu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles