Galerii: Motoshow'l hobujõududega ei koonerdata

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Tartu Näituste messikeskuses alanud autonäitus Motoshow 2014 on selles mõttes erakordne, et väljas on erakordselt palju uusi autosid. Hobimasinaid uued autod siiski päris välja tõrjunud ei ole ning nii näeb publik ka väga võimsate mootoritega masinaid.

Nii A-halli kui C-halli täidavad täielikult uued autod ning näiteks Subaru uudismudeleid leiab ka B-hallist. Arvukate tarbesõidukite valikuga on väljas Fiati, Opeli, Fordi ja teistegi tootjate esindused. Sõiduautodest köidab pilku kindlasti BMW teine seeria, mille Euroopa esmaesitlus korraldatakse laupäeval samas messihallis, ent silma paistvaid masinaid on veelgi.

Varasemast üsna erinev on seegi, et paljud autotootjad on hakanud rõhutama tervislikke eluviise. Nii võis mitmetel autodel näha katusel jalgratast, otsekui rõhutades, et auto on vahend, mis viib inimese sportima. Oma jalgrattaid näitavad rahvale näiteks Škoda ja BMW.

Sõiduautode ja tarbesõidukite kõrval köidavad publikut kindlasti veidi edevamad sõiduvahendid. Näiteks 520-hobujõuline uus Porsche Cayenne Turbo või Mercedese V-klassi luksuslik väikebuss. Oma uudistamishimu saavad rahuldada ka Ameerika muskelautode huvilised ning päris suur valik on kõikvõimalikke elektriautosid. Muu hulgas ka tudengite ehitatud elektrivormel.

Muskelautode fännidest paneb ilmselt üsna paljude kulme kergitama Dodge Ram hiiglaslik kastiauto, mida viib edasi kolmeliitrine diiselmootor. Seni on see automark paistnud silma oma võimsa, ent januse mootoriga. Nüüd on aga ka Ameerikamaal hakatud mõtlema ökonoomsusele, ehkki võimsuses väga suuri järeleandmisi pole tehtud. 

Hobujõud kruvitakse aga kosmilistesse kõrgustesse hobiautode nurgas, kus nii mõnelgi neljarattalisel tuksub kapoti all enam kui 1000-hobujõuline süda. Teiste kiirendusautode kõrval saab vaadata saab päris dragster'it. Näituse võimsaim auto on aga 3500-hobujõuline Dodge Viper, mille 1180 kg kaaluvat kere viib edasi 12,3-liitrine mootor. Kujutletamatult võimas auto on läbinud veerand miili pikkuse distantsi ajaga 7,778 sekundit.

Veel leiab messiplatsilt uuemaid veoauto mudeleid ning päris paljude masinatega saab minna proovisõidule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles