Kas linnal on plaan kuidas vältida ebavõrdsust laste toidupäeva maksumuses?

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kas Tartu linnal on plaan, kuidas ära hoida laste ebavõrdne kohtlemine, kuivõrd toidupäeva maksumus uutes avatavates munitsipaallastehoidudes tõotab kujuneda kaks korda kallimaks kui munitsipaallasteaedades. Linn on rehkendanud lastehoiu toidupäeva hinnaks umbes 2.80 eurot, lasteaedades on toidupäeva hind enamasti vahemikus 1.20–1.60 eurot.

Tiia Teppan, Tartu abilinnapea:

Oleme läinud seda teed, et kuulutame uutes suurtes lastehoidudes toitlustaja leidmiseks riigihanke ja palume selleks luba volikogult. Toitlustajat on vaja, kuna nendel endil pole kööki. Meil tekkis kohe teema, et toitlustaja, kes väljastpoolt tuleb, pakub hinda, mis moodustub nii toorainest kui ka toidu valmistamise kulust.

Samas meie munitsipaallasteaedades on valmistamine, sealhulgas pliidid ja muu köögisisustus, linna poolt tasutud.

Et munitsipaalhoidudes oleks võrdne kohtlemine, kaalume ka lastehoidudes toitlustamise linnapoolset toetamist.

See eeldab järgmisel aastal linnalt suuremaid väljaminekuid. Eeldatav toidupäeva maksumus on 2 eurot ja 80 senti, aga ma ei oska öelda, milliseks kujuneb riigihankel hind ja kui palju sellest on tooraine, kui palju valmistamine.

See selgub hankega. Siis saame ka teada, kui palju peame kompenseerima.

Praegu on selline seisukoht, et linn peaks toidu valmistamise kulu kompenseerima nagu lasteaedades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles