Näitusehalli täidab Motoshow

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Motoshow.
Tartu Motoshow. Foto: Kristjan Teedema

Reedest pühapäevani saab Tartu näituste messikeskuses viia end kurssi auto- ja motomaailma uudistega, kuid nautida ka meelelahutusprogrammi.

Autonäitus tuleb Tartus järjepanu juba 19. korda. Traditsiooniliselt tulevad tutvusamisele mitmed uudismudelid eesotsas Porsche Cayenne Turboga, mida esitletakse ametlikult alles oktoobrikuisel Pariisi autonäitusel, rääkis Motoshow projektijuht Margus Kikkul.

Tähtsaid esmaesitlusi on messil tulemas veelgi. BMW 2. seeria Active Tourer, Nissan Pulsar, Renault Twingo ja Kia Soul moodustavad vaid osa uutest automarkidest, mida Motoshow’l näha saab.

Masinaid ei pea üksnes vaatama, vaid Auto24 vahendusel saab end ka enne messi proovisõidule registreerida. Proovisõidualalt leiab külastaja 50 erinevat autot.

Tihti paelub publikut uute autode kõrval ka hobimasinate hingeelu ja nii ei puudu ürituselt ka näiteks kiirendusautod. Tehnikahuvilised tudengid toovad aga kohale enda projekteeritud ning ehitatud elektrivormeli, millega võisteldes kuulutakse võistlussarja maailma absoluutsesse tippu.

Kikkul lubas, et lisaks autode uudistamisele leiab messilt muudki tegevust. Kohal on näiteks rammumehed, kes messi esimesel ja teisel päeval võtavad mõõtu raskuste tõstmisel ning vedamisel. Laupäeval on kõik oodatud kaasa elama aga maailmarekordi ületamise katsele kohvrite kandmises. Eesti ning teiste riikide rammumehed püüavad kanda 350 kg kaaluvaid kohvreid 39 meetrit, et ületada senine maailmarekord.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles