Hommikune juhtide kainuskontroll midagi rõõmustavat ei pakkunud

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühes tunnis üks purjutanud autojuht - enam-vähem sellises tempos loendas politsei täna hommikul Emajõelinnas peatatud juhte.

Viie tunni vältel läbis Turu ja Pikal tänaval ning Jõhvi-Tartu-Valga teel korraldatud kainuskontrolli 1935 juhti. Nende seast tuvastati viis alkoholiga patustanud autojuhti. Lisaks leiti teisigi rikkumisi, vahendas Lõuna prefektuur.

Roolitagune iste tuli vabastada ühel inimesel, kel puudus juhtimisõigus. Lisaks tekitas liikluses ohtlikke olukordi üks autojuht, kes rääkis mobiiltelefoniga ega kasutanud selleks käsi vabaks jätvat süsteemi.

Veel saadeti üks autojuht oma sõidukiga erakorralisele ülevaatusele kontrollimaks selle tehnoseisundit.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse vanemkomissar Enn Virk ütles, et sellised tulemused ei olnud tavapärasest oluliselt erinevad. «Esmaspäevane liikluskontroll on end alati õigustanud.»

Nii mõnigi seni seaduskuulekalt käitunud juht tunneb end pärast nädalavahetuse pidustusi hästi, kuid autorooli istumiseks pole tema terviseseisund tihti veel kõlbulik, lisas Virk. Vanemkomissari sõnul on politsei tähelepanu jätkuvalt suunatud joobes juhtide tabamisele. «Märgatava liiklusolukorra paranemise annaks see, kui kõik autojuhid oleksid ühtmoodi sallimatud alkoholi ning nende suhtes, kes purjuspäi liikluses end ja teisi ohtu panevad,» leidis Virk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles