Tublid õpilased saavad taotleda Tulevikutalendi stipendiumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: AP / Scanpix

Taas käivitus kõikidele Eesti 5.–12. klasside kooliõpilastele suunatud Tulevikutalendi stipendiumi konkurss. Neljandat aastat järjest saab 25 koolilast oma tulevikuunistuste poole püüdlemiseks 600- või 450-eurose stipendiumi.

«Kuulugu õpilase unistustesse sisseastumiseksamid Harvardi ülikooli, silmaringi avardav õppereis mõnda Euroopa suurlinna, oma esimese luulekogu väljaandmine või spordilaagrisse sõit – Tulevikutalendi stipendium on just selleks,» lausus Tulevikutalendi žürii liige Ty Lehtmäe.

Ka Tartumaalt on varasematel aastatel olnud kandideerimise vastu suur huvi. Näiteks mullu pärjati 450 euro suuruse stipendiumiga Maarja Liiv (Treffneri gümnaasium) ühiskondlike tegevuste kategoorias, Karl Paul Parmakson (Härma gümnaasium) teaduse kategoorias ja Karin Pungas (Rõngu keskkool) humanitaarteaduste kategoorias.

Kolme aasta jooksul on stipendiumi pälvinud 15 õpilast Tartust ja Tartumaalt.

Igas kategoorias valib žürii välja viis laureaati, kellest parimaid premeeritakse Tulevikutalendi tiitli ning 600 euroga. Lisaks antakse igas kategoorias välja viis teist kohta, need pälvinud saavad igakuise (november 2014 kuni juuli 2015) 50-eurose stipendiumi kogusummas 450 eurot.

Taotlusi saab esitada 10. oktoobrini Tulevikutalendi kodulehel www.tulevikutalent.ee ja posti teel. Samal lehel on kättesaadavad ka konkursi tingimused ning nõutavad dokumendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles