Tanel Kurbasele sobib Rocki mängujoonis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kurbase stiilinäide kalev/Cramo särgis. Tartu fännid ootavad Rocki särgis Kurbaselt efektsuse kõrval enam efektiivsust.
Tanel Kurbase stiilinäide kalev/Cramo särgis. Tartu fännid ootavad Rocki särgis Kurbaselt efektsuse kõrval enam efektiivsust. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Kalev/Cramost kolmeks aastaks pearivaali Rocki ridadesse siirdunud Tanel Kurbas tahab Tartu meeskonnas kõvasti mänguaega teenida. 

Tallinna mehe Tanel Kurbase võimalikust siirdumisest Eesti korvpallikantsi Tartusse sahistati sel suvel üsna agaralt. Läinud neljapäeval lõpuks TÜ/Rockiga kolmeks aastaks käed löönud Kurbas ütles Tartu Postimehele, et on asjade sellise käiguga igati rahul.

Viimased kaks hooaega Rocki peamise rivaali BC Kalev/Cramo ridadesse kuulunud Kurbas ütles, et soov Tallinna meeskonnast lahku lüüa küpses temas endas.

«Mulle Rocki mängujoonis tundub, et sobib rohkem kui see, mis Kalevis oli,» selgitas 22-aastane mängumees. «Rockis on söödumängu rohkem, Kalevi stiil ei sobinud mulle.»

Teised Maarjamaa klubid 197 cm pika ääremängija vastu tema enda kinnitusel aktiivset huvi pole ilmutanud.

Mullu lõi Kurbas Eesti meistriliigas Cramo ridades kaasa 17 kohtumises, visates kokku 79 punkti. Keskmiselt oli ta mängus 14,51 minutit ja viskas 4,65 punkti. Kahepunktiviskeid tabas Kurbas 58-protsendiliselt (45/26), kolmeste tabavus oli 19 (26/5) ja vabavisete tabavus 48 protsenti (25/12). Resultatiivseid sööte tuli temalt mängus keskmiselt 0,59 ja palli kaotas 0,76 korda. 

Juulis tegi Kurbas kaasa Eesti rahvuskoondise treeningulaagrid Tallinnas ja Lätis. Paraku osutus ta koos teise kalevlase Viljar Veskiga kandidaatide rivis esimesteks väljalangejateks. Peatreener Tiit Sokk tunnistas pärast laagrit, et esimesi pudenejaid valida oli raske: kõik mehed tegid treeningutel tõsist tööd. Ent koondisesse saab vaid 12 meest.

Kurbase sõnul Tartu klubi talle lepingu sõlmimisel konkreetseid ootusi ei seadnud. «Otseselt küll nad midagi ei öelnud,» sõnas ta. «Trenni hakkame kõvasti tegema, eks siis paistab, mis saab.»

Kuidas aga mees ennast ise Rocki särgis tõestada kavatseb? «Üritan kõigepealt ennast treeningutel tõestada ja siis muidugi kõvasti mänguaega teenida,» kõlas Kurbase vastus.

«Just tulin jooksmast, eks ma nokitsen siin ise tasapisi,» andis Kurbas aimu, millega praegu tegeleb. «Augusti alguses pidi meil Rockiga laager tulema. Siis hakkab tõsisem tegevus pihta. Eesti koondise laagris sain ma ennast ikka päris heasse vormi,» kinnitas ta.

Tanel Kurbas

Sündinud 8. mail 1988 Tallinnas

Pikkus 197 cm

Positsioon: 3

Tiit Soku KK kasvandik

Meeskonnad Eesti meistriliigas

2009/2010 Tallinna BC Kalev/Cramo

2008/2009 BC Kalev/Cramo

2007/2008 Triobet/Dalkia

2006/2007 Dalkia/Nybit

2005/2006 Noortekoondis/Audentes

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles