Nädalavahetus toob Luunjasse suursuguse ratsavõistluse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konstantin Prohhorov
Konstantin Prohhorov Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Eeloleval nädalavahetusel tähistatakse Luunjas ratsavõistluse Luunja Karikas kolmekümnendat aastapäeva. Kahepäevase sündmuse raames saab publik näha nii Baltikumi parimaid ratsanikke kui Chalice´i ja ansambli KUURATSANIKUD kontserti «Kuuvalgel ööl».



30 aastat tagasi ellu kutsutud ratsaspordivõistlus Luunja Karikas toob taas kokku sõbrad ja konkurendid, et vahetada muljeid ja kogemusi ning selgitada välja tänavused parimad võistluspaarid.

Kahe päeva jooksul toimub mitmeid erineva raskusastmega võistlussõite: laupäeval saab näha nii Eesti uue kõrgushüpperekordi püstitamise katseid kui ka heategevuslikku ratsavõistlust erivajadustega lastele ja -inimestele, pühapäeval leiab aga aset põhisõit, 145 sentimeetri kõrgune parkuur Luunja Karika võitja väljaselgitamiseks.


Korraldusmeeskonna ühe juhi, Eesti Ratsaspordi Liidu peasekretäri Siim Nõmmoja sõnul on korraldajad planeerinud laupäeva õhtuks kõigile hobusesõpradele ka üllatuse – õitsituledekontserdi Chalice´i esituses.

«Õhtuhämaruses koguneb Luunjasse umbes 1000 õitsilist Luunjast ja lähivaldadest, Tartust ja kaugemaltki. Rahvas seab end värskelt niidetud murul istuma ning saab hobustest ja kaunist loodusest ümbritsetuna kaunist kontserti nautida,» rääkis Nõmmoja.

Tema sõnul toimub mõlemal võistluspäeval Luunja pargis ka rahvalik laat, kus saab soetada nii kohalikku talukaupa, proovide ponisõitu ning imetleda kaunist käsitööd.


Laupäevase kontserdi peaesineja Chalice´i sõnul on tal plaanis on teha korralik läbiõige oma 10-aastasest teekonnast laval. «Võib-olla saab kuulda ka «Minu inimesi,» kui tunne peale tuleb. Aga me liiga palju ka seda kava ette ei kirjuta - vaatame ikka inimeste pealt. Küll on paljud laulud seotud seiklusjutuga müstilistest ratsanikest, kes kappavad välja kuuvalgusest, et päästa maailm kurjade kauboide küüsist,» rääkis laulja.


Võistlussõidud ja laat on kõigile pealtvaatajatele tasuta. Võistlusi tuuakse vaatama ka Maarja Küla lapsed.


Praegune Eesti ratsutamise kõrgushüppe rekord, mida laupäeval Luunjas ületada püütakse, on 209 sentimeetrit, mille püstitasid 2005. aastal Konstantin Prohhorov ja Domingo.


Ajakava ja lisainformatsioon: http://hobumaailm.ee/?page=73

31. juulil väljub Luunja Karika eribuss Vanemuise alumisest parklast kell 10:00; 12:00; 14:00; 16:00; 20:00 ja 21:00. Tagasi Luunjast saab bussiga kell 11:00; 13:00; 15:00; 17:00; 20:30 ja 00:15. Sõita saab 10 krooni eest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles