Galerii ja video: haridusministeerium tuli kurjategijate käest tagasi vallutada

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna peeti Tartus õppus, mille stsenaariumi järgi tungisid kaks relvastatud kurjategijat haridus- ja teadusministeeriumi hoonesse. Nad tapsid inimesi, nõudsid kohtumist ministriga, võtsid pantvangi, kuid lõpuks siiski alistusid.

Linnatänavail said sündmused nähtavaks kella 11 paiku, mil ministeeriumist helistati hädaabinumbril ning teatati tulistamisest. «Kõik üksused ministeeriumimaja juurde!» kõlas häirekutsung läbi politseiraadio.

Esimesed patrullid jõudsid kohale nelja-viie minutiga. Ministeeriumi ette sõitmise asemel jäädi kaugemale pidama ning suleti liiklus nii Vabaduse puiesteel, kui ka näiteks Munga, Magasini, Gildi jt. tänavatel. Magasini tänavale pandi püsti ka ajutine juhtimiskeskus, kust kogu edasist tegevust koordineeriti.

Majja sisenesid tagaukse kaudu alles hulga hiljem saabunud kiirreageerijad. Politseinikud said mõne aja pärast hoone esimese- ja nullkorruse oma valdusesse. Tabati ka üks kurikaeltest, kes püüdis koos kannatanutega majast välja lipsata, kuid üks töötaja tundis ta ära. Teine kahtlusalune pidas vastu märksa kauem, võttis pantvangi ning nõudis kohtumist ministriga.

Tartlastele saabusid appi üheksa kiirreageerijat Tallinnast, kes saabusid esmalt lennukiga Ülenurmele ja sõitsid sealt bussiga kesklinna. Hiilides läksid majja nemadki. Nende järel pommigrupp, et tuvastada võimalikke lõhkeseadeldisi ning paigaldada hoonesse jäänud kurjategija tabamiseks lõkse. Mida täpsemalt majas tehti, jäi ajakirjanike eest varju, sest sinna väljastpoolt kedagi ei lubatud.

Stsenaariumi järgi andis lõpuks alla ka teine kurjategija.

Pikemalt loe homsest Tartu Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles