Einest murul jäi maha must maa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Heigo Mägi

Kambja põhikooli ümber on rohelises murus kolm suurt ülessongitud platsi. Seekord pole tegu aga sõna otseses mõttes seatembuga.

«Metssiga oma kärsaga teeb samasuguse töö, aga sigu meil kooli ümber ei ole, see songermaa pole nende töö,» rääkis paar nädalat tagasi Kambja keskel üleskistud muruga mitmekümne ruutmeetristest platsidest Kambja põhikooli õpetaja ja huvijuht Toivo Ärtis. «Need olid hoopis linnud, kes sealt toitu otsisid. Ega ma ise kah ei usuks seda, aga nägin neid siin ühel hommikul oma silmaga einet võtmas.»

Kes need tiivulised täpsemalt olid, ei riskinud ta öelda. «Tuleb tunnistada, et ma ei tunne linnukesi nii täpselt, et saaksin öelda – tegu oli näiteks künnivareste või hakkidega,» ütles ta. «Tumedad nad olid ja parv oli päris suur. Aga jälle, no ei oska öelda, kui palju neid seal korraga sööki otsimas oli.»

Linnud käisid kooli ümbert matti võtmas paar-kolm päeva. Maha jäi neist kolm üleskatkutud heinaga platsi. «Näen aknast üht platsi, see on üsna suur, silma järgi hinnates oma kolmkümmend ruutmeetrit,» rääkis Toivo Ärtis ja lisas, et linnud kadusid kooli ümbert sama äkki, nagu nad olid sinna tulnud.

Kambja kandi inimestelt on ta kuulnud, et nüüd otsivad tiivulised toitu teistelt  sealsetelt turuplatsidelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles