Elleri kooli uus saal kannab Eduard Tubina nime

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtupoolikult avati Toomemäe nõlval pidulikult Heino Elleri nimelise muusikakooli uus õppehoone. Kooli suurepärase akustikaga uus saal sai Eduard Tubina nime.

Elleri kooli direktori Kadri Leivategija sõnul on uues majas oluliselt avaramad võimalused muusikaõppeks ning see hakkab mõjutama muusikahariduse arengut kogu Lõuna-Eestis.

Uues õppehoones on avar fuajee, liikumisstuudio, kaksteist õppeklassi, helisalvestusstuudio ning koori- ja orkestristuudio suure lava ja 230 kohalise saaliga. Vana ja uut õppehoonet ühendab galerii.

Pidulikule lindilõikamistseremooniale järgnes koori- ja orkestristuudiole Tubina saali nime andmine.

«Selle saali peent akustikat on vaja tundma õppida. Ta ei vaja muusikalist forsseerimist. Pigem kohanemist nagu iga uus pill. Tartu kultuuriruum on juurde saanud väga väärika saali,» ütles Leivategija ning avaldas lootust, et uue saali avastavad ka eesti tippinterpreedid. Kooli eesmärk on osta saali ka väärikas kontsertklaver.

Uue õppehoone ehitust ja sisustamist rahastas Euroopa Regionaalarengu Fond. Õppehoone arhitektuuriline lahenduse autorid on Lea Järve-Eeronen ja Erik Joasaare. Saali akustika projekteeris Akukon OY Eesti filiaal ja akustikaekspert Linda Madalik. Uus maja läks maksma 2,5 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles