Noored putitavad noortekeskust

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täheklubi noored rullivad tantsusaalis kokku vaipa, mis praegu on ainus pehmendus kivipõranda ja tantsijate jalgade vahel. Noored loodavad, et augusti alguseks suudavad nad heade toetajate abiga kokku saada puitpõranda materjali, et see siis kooliaasta alguseks paigaldada.
Täheklubi noored rullivad tantsusaalis kokku vaipa, mis praegu on ainus pehmendus kivipõranda ja tantsijate jalgade vahel. Noored loodavad, et augusti alguseks suudavad nad heade toetajate abiga kokku saada puitpõranda materjali, et see siis kooliaasta alguseks paigaldada. Foto: Sille Annuk

Noored, kes pärast koolitundide lõppu noortekeskustesse aega veetma lähevad, ei suuda sealt ka suvel eemale hoida. Lisaks huvitegevusele ei peljata kätt proovida ka remonditöödes.

Tartu viiest noortekeskusest kaht, Anne noortekeskust ja Lille maja, peab ülal linnavalitsus, kolm ülejäänut ehk kolmanda sektori keskust peavad toime tulema projektidest saadavate toetustega.
Üks sellistest on Tähe tänava lõpuotsas vanas lasteaiamajas tegutsev MTÜ Tähe Noorteklubi.

Hoonet rendib noorteklubi linnavalitsuselt. Samal ajal saab MTÜ linnalt iga-aastast toetust, millest kaetakse hoone rendi- ja halduskulud. Külm talv aga tähendas, et linna toetusest jäi kohati 11 000 krooni suuruseks paisunud küttearvete tasumisel väheks.

Rahanappuse kiuste tahavad tähekad ehk Täheklubi noored vanale majale oma kätega värskust ja kodusust lisada. Oma algatatud kampaanias on nad kuulutanud tänavuse kolmanda kvartali klubi putitamise kvartaliks.

Vaenulik kivipõrand
Seina värvimise ja põranda vahetamisega saaksid noored vabatahtlikud hakkama, kuid puudu jääb värvidest ja muudest ehitustarvetest. Nii ootavadki tähekad heade inimeste, organisatsioonide ja ettevõtete toetust.

Ülemise korruse põrandale saab heade toetajate abiga õige pea maha uus PVC-kate. Telekatuppa on juba pandud la­minaatparkett – noorte enda kätetööna, muidugi. Köök omandas vabatahtlike pintslite all lilla tooni.

Küsimusele, mis siis majas veel tarvis on teha, on vastused kärmed tulema. «Alumise korruse saali põrand on vaja ära vahetada, sest seal kivipõranda peal on väga nadi tantsida,» on Täheklubi projektijuhil Kristiina Maremäel vastus valmis.

Saali kiviplaatidega põrand on kohati auguline ning tundidepikkused tantsutrennid kõval põrandal tähendavad varem või hiljem põlvevigastusi.

MTÜ Täheklubi juhatuse liige Triin Raudoja annab samas saalis tantsutrenne ning kõva kivipõrand on temagi põlvedele oma jälje jätnud. Samas vaatab ta vaimustusega paarikümmet noort, kes iga päev majja tantsima, trumme mängima ja näitlema tulevad. Seda ka südasuvises põrgukuumuses.

Samas ei istu Täheklubi noored niisama käed rüpes ega oota linna või annetajate toetust. Oma ettevõtmiste rahastamiseks kirjutavad vabatahtlikud erinevatele organisatsioonidele projekte ning korraldavad nii näiteks eesti ja vene noortele mõeldud tantsulaagreid või aktuaalsetel teemadel noorteüritusi.

Seksituur
Praegu kõlavad majas seksikad trummirütmid, mis käivad noorte sellesuvise projekti Seksituur näitemängu proovide juurde.

Etendusega lähevad noored Eestis ringreisile, et muusika ja näitemängu kaudu rääkida eakaaslastele seksist. Noored võtavad asja sedavõrd hingega, et mõni kord on proovid läinud välja varaste hommikutundideni.

Kui Seksituuri etendused augusti alguses lõpevad, tulevadki noored tagasi Tähe tänavasse pintslite ja värvide juurde.

Loodetavasti on selleks ajaks toetajate abiga saadud materjal puitpõranda tarvis, et vabatahtlike abiga kooliaasta alguseks tantsusaalis tantsijasõbralik põrand ootaks.

kas teate

Kampaaniast
• Tähe noorteklubi kampaania «Noorte toetuseks» ootab nii remondimaterjale kui ka rahalist toetust, mille eest tehakse vanas lasteaiahoones remonditöid.
• Remondimehi ei palgata – kõik tööd teevad ära Täheklubi vabatahtlikud ja malevas osalevad noored.
• Töid on kavas alustada augusti alguses.
• Raha saab kanda
MTÜ Tähe Noorteklubi arvelduskontole 221016962241 (Swedbank) selgitusega «Noorte toetuseks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles