Kõrgem kunstikool tutvustab Londonis uudseid disainilahendusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu kõrgem kunstikool osaleb Londoni disainifestivali raames messil Tent London, disainivaldkonna töid esindab seal tekstiili- ja mööbliosakonna koostööprojekt 5TUFF.

2013. aasta sügisel alanud projekti lähteülesandeks oli luua viis lahtivõetavat tooli, mille disainis otsiti uusi väljundeid käsitaftingu tehnoloogiale. Taftingu abil loodud dekoratiivsed narmaspinnad lisavad lihtsavormilistele toodetele pehmuse ja mugavuse. 

Iga prototüübi loomises osalesid ühiselt nii tekstiiliosakonna kui mööbliosakonna üliõpilased, töötades 3-4-liikmeliste meeskondadena. Projekti juhendasid Jaak Roosi (mööblidisain), Liina Kool (tekstiilitehnoloogia) ja Aet Ollisaar (tekstiilidisain).

Projekti juhi professor Aet Ollisaare sõnul saavad üliõpilased oma toodete tutvustamisest rahvusvahelisele disainipublikule otsest tagasisidet ja kindlustunnet astuda järgmisi samme. 

«Eelmisel aastal esitletud tool LEELO on tuginedes Londonist saadud tagasisidele arendatud tänaseks mööblifirmas Radis OÜ  toodetava tooteni, mis on valitud Eesti olulise disainiauhinna BRUNO 2014 nominentide hulka,» rääkis Ollisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles