Efraim Allsalu pilte näeb Gildi galeriis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuni 8. oktoobrini on Gildi galeriis üleval Efraim Allsalu varjunditerohked pildid, millel näha nii groteskseid kui romantilisi fantaasiamänge ning akte ja lillemaale.

Galerii perenaine Rosalie Pedassaar peab põnevamateks töödeks Allsalu «Dźinni», «Pohmelli», «Lõngamängijaid» ja «Kaardimängijaid». Tööd esindavad kunstniku 1980. ja 1990. aastate loomingut ja on luksuslikult raamitud.

Efraim Allsalu (1929 – 2006) on sündinud Tartus ning lõpetanud Eesti Riikliku Kunstiinsituudi 1954. aastal. Maalikunstnikuna kogus ta kiiresti tuntust ja juba 1960. aastast kuulusid tema tööd Eesti Kunstimuuseumi püsiekspositsiooni. Aastal 1982 pälvis tema maal «Õigus» Kristjan Raua nimelise aastapreemia. 

Efraim Allsalu on maetud Tartu Vana-Peetri kalmistule.

Näituse on Gildi galeriile vahendanud antiigi, kunsti ja restaureerimisega tegelev Jacob Antiquitas. Pildid pärit erakogudest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles