Alo TV pilt kadus teleekraanidelt

Signe Ivask
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Digilevile ülemineku järel on mitmete tartlaste kurvastuseks telekanalite hulgast kadunud Alo TV.


Eluaeg Tartus elanud 71-aastane Ülo Rebane arvab, et inimesed peaksid ikkagi oma linna telekanalit nägema.

«Siis võiks juba eestlastelt ETV ära võtta ja venelastelt nende programmid – see võrdub ju samaga,» ütles Rebane. «Mõistan, et Alo TV pole mingi eriline hüve, aga mõnda laulukest tahaks ju ikka aeg-ajalt kuulata, ei teagi, millal seda nüüd teha saab.»

Endast väljas on ka Alo TV suur austaja Hilja Ploom. «Olen närviline ja tujust ära, lihtsalt kahju on, et enam ei näe eestikeelseid laule ja toredaid vestlussaateid,» rääkis Ploom.

Enda sõnul on ta oma teleteenuse pakkujale juba ka helistanud, kuid sealt sai ta vastuseks, et Alo TVd pole võimalik näidata.

«Meil on siin paljude inimestega juttu olnud, et vahetame seetõttu lausa operaatorit,» ütles ta.
Kõik kohad hõivatud
Alo TV juhataja Jaan Kalmuse sõnul on tema telefon pettunud inimeste kõnedest punane. «Inimesed muudkui helistavad, mitu tükki päevas,» rääkis ta. Põhjuseks on see, et väiksemad operaatorid ei näita Alo TVd.

«Näiteks STV juhatajaga rääkisime just kuu aega tagasi ning pakkusime oma levi, kuid meile öeldi, et makske,» rääkis Kalmus. «Ja näiteks Zuum reklaamib ju, et nende kaudu saab näha kõiki eesti kanaleid, aga ALO TVd selle kaudu ei näe,» oli Kalmus nördinud.

Zuum TV turundusdirektori Indrek Ildi sõnul ei näe Alo TVd seetõttu, et nende digitelevisiooni saatjavõrgus on kõik programmide kohad hõivatud. «Seetõttu eeldaks Alo TV lisamine mõne praeguse programmi ära jätmist,» ütles Ild.

Statistika kohaselt on aga praegu Zuum TV klientidele näidatavad programmid palju populaarsemad kui Alo TV.

Tasuta võimalus
ASi STV juhatuse liikme Erik Reinaru sõnul pole tõsi, et Alo TV-le rahanõue esitati.
«AS STV edastas kanalit Alo TV seni, kuni kanal oli vabalt eetris leviv,» selgitas Rein­aru olukorda. Kuna kanal ei ole enam eetrist vastuvõetav, siis peab AloTV lepingu sõlmima teise sideoperaatoriga.

«Kanal peab ise olema huvitatud signaali edastamisest kaabellevi operaatoritele, juhul kui nad on vaatajatest huvitatud,» ütles Reinaru.

Siiski on võimalus, et ASi STV ja Alo TV vahekord selgineb. «Omalt poolt loodame, et kohtume Alo TV esindajatega ja leiame lahenduse lepingu sõlmimiseks ning nende signaali taastamiseks meie Tartu võrgus,» rääkis Rein­aru.

Zuum TV turundusdirektori Indrek Ildi sõnul on Alo TV-l ka teine võimalus. «Kuna õhu kaudu tasuta levivate digitaalsete telekanalite arv on vähenenud viieni, siis on Alo TV-l tehniliselt võimalik asuda oma programmi üle-eestiliselt vaatajatele täiesti tasuta levitama,» ütles ta.

Kas teate?

Alo TV
Alo TVd näitavad
• Elion Ettevõtted AS
• Starman AS
Alo TVd ei näita
• STV AS
• Eesti Digitaaltelevisiooni AS (Zuum TV)
• Viasat Eesti AS
• Telset

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles