Politsei mängib äkkrünnaku õppusel läbi haridusministeeriumi ründamise

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusministeerium Tartus.
Haridus- ja teadusministeerium Tartus. Foto: Lauri Kulpsoo

Teisipäeval korraldab Lõuna prefektuur Tartus haridus- ja teadusministeeriumi hoones äkkrünnaku tõrjumise õppuse. Sündmuse tõttu on ümbruskonnas suletud autoliiklus ning ka ministeeriumimajas pole päris tavaline tööpäev.

Õppuse legendi järgi avavad hoonesse sisenenud relvastatud kurjategijad seal viibivate inimeste vastu tule. Rünnakut asub lahendama politsei koos teiste operatiivteenistustega, teatas Lõuna prefektuur.

Harjutus viiakse läbi Tartus Munga tänaval asuvas ministeeriumihoones ja selle ümbruses 16. septembril ajavahemikus kell 11 - 15. Politsei juhib kohalike tähelepanu sellele, et õppuse vältel on liikluseks suletud Vabaduse puiestee Raekoja platsist kuni Laia tänavani. Samuti piiratakse liiklemist Gildi ja Kompanii tänava lõigul. Piirang ei kehti ühistranspordile.

Lõuna prefektuuri kriisiohjekeskuse juht Ottomar Virk ütles, et õppuse eesmärgiks on harjutada eriüksuste vahelist koostööd ning sündmuse juhtimist olukorras, kuhu on kaasatud hulk erinevaid ametkondi. «Samalaadsetest varasematest õppustest erineb seekordne harjutus kaasa löövate inimeste hulga poolest, sest ainuüksi hoones sees saab olema ligikaudu sadakond abivajajat,» kirjeldas Virk.

Ta lisas, et operatiivteenistuste ülesandeks on ründetegevus võimalikult kiiresti lõpetada, vältida täiendavaid ohvreid ja anda kiiret abi kannatanutele.

Harjutuses osalevad politsei- ja piirivalveamet, päästekeskus, pommigrupp, kaitsepolitseiamet, kiirabi, haridus- ja teadusministeerium ning Tartu linnavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles