Suvepilt: Saadjärve juubeliregati avasid noored purjelaudurid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saadjärve juubeliregatt (pildil Lisanna Unt).
Saadjärve juubeliregatt (pildil Lisanna Unt). Foto: Sille Annuk / Postimees

Laupäeva pärastlõunal kogunes Saadjärve äärde paarkümmend vaprat noort purjelaudurit, et väärikalt alustada Eesti purjelaua juubeliregatti. Täpselt 35 aastat tagasi, 1975. aastal peeti just Saadjärvel Eesti esimesed purjelauavõistlused.

„Tuult on vähe, kuid saab hakkama,“  märkis vahetult enne starti entusiastlik 12-aastane Tallinna poiss Hendrik Ploom. Küsimusele, kas purjelauasõit raske pole, vastas teist suve ala harrastav Hendrik, et alguses oli, kuid nüüd on juba palju kergem.

Kui noored olid pisut raskusi valmistava purjelauakomplekti veele saanud, võis võistlus üle Saadjärve suunaga Tabiverre alata.

Nii laupäeval kui ka pühapäeval Saadjärvel toimunud juubeliregatil sai lisaks purjelaudadele võidu sõita ka purjekate ja treilerjahtidega. Järvel peeti Raceboardi Eesti meistrivõistluste II etapp purjelauduritele ning Saadjärve regatt, kus võistlesid Optimisti, Lutši ja 470 klassi purjekad ning treilerjahid.

Juubeli peakorraldaja, Tartu Kalevi jahtklubi juhatuse esimehe Madis Tootsi andmetel oli kahepäevasele üritusele registreeritud 60 veesõidukit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles