Turu tänava äärde kerkib uus ärihoone

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus ärihoone peaks valmis saama tuleva aasta kevadeks.
Uus ärihoone peaks valmis saama tuleva aasta kevadeks. Foto: eskiis

Järgmise aasta kevadeks valmib Turu tänava ääres kahekorruseline ovaalne ärihoone, kus hakkab tegutsema tööriiete kauplus Parem Käsi ning sama firma õmblustöökoda.

Uus ärihoone, mis võtab enda alla 750 ruutmeetrit, tuleb lameda katuse ning vaskalumiiniumist fassaadikattega. Maja projekteeris Arhitektuuriklubi OÜ arhitekt Kaido Kepp ning selle ehitab ehitusfirma YIT.

Arhitekti sõnul pole hoonel Turu tänava frondis lähinaabreid ja lähtuvalt detailplaneeringu skeemist puudub hoonel tagumine pool. Projekti seletuskirja järgi on majal ovaalne vorm, ühtlaselt kulgev fassaadilaotus, milles pole teravnurki. Ümaraid vorme võimendab valgust peegeldav materjal, milleks on kullaläikeline vaskalumiinium.

OÜ Parem Käsi juhatuse liige Toomas Keernik ütles, et hoone ehitatakse eelkõige oma firmale, kuid tulevad ka mõned pinnad, mida hakatakse välja rentima. «Natuke kaubanduspinda, natuke büroopinda. Enamik jääb endale, aga tuleb ka rendipinda,» sõnas ta.

OÜ Parem Käsi asutati 1997. aastal, kui alustati töökinnaste ja keevituselektroodide müügiga. Praegu pakub firma üle 1500 toote. Põhitegevusala on isikukaitsevahendite, tööriistade, -kinnaste, -jalanõude ja -riiete müük ning ka tööriiete tootmine.

Keerniku sõnul töötab firma Turu tänava õmblustsehhis praegu neli-viis inimest, kuid uues asukohas kavatsetakse tootmist mõnevõrra laiendada.  «Masinaid tuleb juurde ja töötingimused paranevad. Eks inimesi tuleb ka juurde võtta,» lausus ta. Keerniku sõnul õmbleb firma peamiselt eritellimusel soovitud asju, mida suured firmad ei tooda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles