Tuleviimise rattad jõuavad maanteemuuseumisse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletulemise tandemratas. Pildil meeskonna liige Mati Raamat (tõrvikuga) ja ratta disainerid Tartu kõrgema kunstikooli mööblidisaini 4. kursuse tudengid Rainer Klement ja Helen Teigar. Kollases Hawaii Expressi meister Enn Rohtla, kelle käe all ratas valmis.
Tuletulemise tandemratas. Pildil meeskonna liige Mati Raamat (tõrvikuga) ja ratta disainerid Tartu kõrgema kunstikooli mööblidisaini 4. kursuse tudengid Rainer Klement ja Helen Teigar. Kollases Hawaii Expressi meister Enn Rohtla, kelle käe all ratas valmis. Foto: Mihkel Maripuu

Suvise laulu- ja tantsupeo tuleteekonna kuulsad tandemrattad jõuavad laupäeval Eesti Maanteemuuseumi kollektsiooni, kus huvilistel on edaspidi võimalik neid unikaalseid tulerattaid näha, kuid teha ka proovisõitu.

Tuletulemine 2014 ühe korraldaja Hannes Astoki sõnul sai tuleteekonda kavandama asudes kohe selgeks, et laulu- ja tantsupeo tule vedamiseks on tarvis luua spetsiaalsed jalgrattad. Appi tulid Tartu kõrgema kunstikooli tudengid eesotsas juhendaja Jaanus Paaveriga. Koos Tuletulemise korraldajate ja ratta ehitajatega Hawaii Expressist valiti kavandite hulgast välja Rainer Klementi ja Helen Teigari kavand «Noodiratas».

Rattad tegid etteantud kavandite järgi valmis Hawaii Ekspressi meistrid eesotsas Enn Rohtlaga. 1000-kilomeetrisel laulu- ja tantsupeo tuleteekonnal pidasid tandemid hästi vastu. 

Muuseumile rataste üleandmisel, 13. septembrul kell 14 räägib Tuletulemine 2014 korraldaja Hannes Astok külastajatele laulu- ja tantsupeo tuleteekonna lugu. Muuseumil on plaanis tuletandemid edaspidi aktiivselt kasutuses hoida muuseumi liikluslinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles