Öösel aia taga hiilija viis sõiduauto

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omanik otsib seda Uus-Ihastest ärandatud Mercedese sõiduautot.
Omanik otsib seda Uus-Ihastest ärandatud Mercedese sõiduautot. Foto: Erakogu

Möödunud reedel Tartus koduhoovis sõiduauto kadumist märganud perekond kasutab masina leidmiseks nii politsei, tuttavate kui sotsiaalvõrgustike abi, kuid esialgu pole õnnestunud varast ega vara üles leida.

Politsei kinnitusel ärandajate bandet siiski liikvel pole ning autovargused on juhuslikku laadi. Viimatise ärandamise Uus-Ihastest teeb aga iseäralikuks see, et esmalt murdis arvatav varas raudlatti kasutades majja ning sai sealt auto võtmed.

2007. aastal toodetud beeži värvi Mercedes-Benz B170 käivitati ilmselt juba auto enda võtmega.

Ärandajate jõuke pole

Arvestades, et ärandatud masin on juba seitse aastat vana, tekib tahes-tahtmata küsimus, kas kusagil lähiriikides on tekkinud selle kindla automudeli järele nõudlus. Näiteks kadus aastaid tagasi kõikjalt Eestist jäljetult terve hulk Honda CR-V linnamaastureid.

Varem on Lõuna-Eestis mitmel korral tegutsenud Leedust pärit autoärandajate grupeeringud. Kurjategijaid on tabatud, kohtus süüdi mõistetud ning pikaks ajaks vangi saadetud.

Pärast Balti riikide ühiseid politseioperatsioone on süstemaatilised ärandamised lõppenud. Ei ole tõendeid, et mõni taoline grupp oleks uuesti liikvele läinud, märkis Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina.

Versioonist, et auto võtmete saamiseks murti esmalt majja sisse, lähtub kõigepealt ka kriminaalmenetlust alustanud politsei. Peale auto läks elamisest kaduma ka jakk. Omanikud hindasid tekitatud kahju 18 200 eurole, lisas Kostina.

Millised täpsemalt on autoärandamise trendid Tartus ja Lõuna-Eestis, selle info lubas politsei kokku koguda ja lehetoimetusele edastada lähipäevil.

Kõnealune vargus pandi toime 5. septembri varahommikul ajavahemikus kell 4–4.15, kinnitas kannatanu Kaisa-Maria Kubpart.

Eramaja valvekaamerate salvestiselt on näha, kuidas umbes 185 cm pikkune kõhnem noormees vaatab üle naabrite aia ning suundub seejärel maja juurde. Kuidas ta täpselt tegutseb, jääb saladuseks, sest kaamerad hoovi igasse nurka ei näita.

Veidi hiljem on noormees uuesti kaamerate vaateväljas ning ta suundub kõrvaltänavasse. Kulub veel kolm minutit, kui sealtpoolt sõidab maja juurde tumedat värvi ja kustutatud tuledega arvatavalt BMW sõiduauto. Lahkutakse teisest tänava otsast, kirjeldas Kubpart.

Pere ootab infot

Autost vähemasti ajutiselt ilma jäänud pererahvas manitseb ka teisi linlasi olema tähelepanelik oma vara ja kahtlase liikumise suhtes. «Avalikkuse laiem tähelepanu võib vahest viia selleni, et keegi kuskil midagi teab,» avaldas Kubpart lootust.

Kui keegi tunneb ära sellel internetti üles pandud videol (www.youtube.com/watch?v=8OJ9jHKfxsw&feature=youtu.be) tegutseva isiku, teab maja juurest mööda sõitvat autot või muud asjakohast teavet, mis võiks aidata varast tabada, võib sellest teada anda politseile.

Kannatanud on kurjategija tabamiseni viiva info eest pannud välja vaevatasu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles