Kohus mõistis abikaasat piinanud ja ähvardanud mehe vangi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Tartu maakohus tunnistas eile 37-aastase mehe süüdi oma abikaasa ähvardamises ja piinamises ning karistas teda ühe aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistusega.

Samuti kohaldati süüdistatavale lähenemiskeeld kannatanu suhtes kolmeks aastaks.

Menetluskulude katteks peab süüdistatav tasuma kokku 1661,55 eurot.

Karistuse kandmise aja algust loetakse mehe kahtlustatavana kinnipidamisest eelmise aasta 24. septembril.

Süüdistuse kohaselt kasutas mees eelmise aasta aprillist kuni septembri keskpaigani isiklike suhete pinnalt tekkinud tüli käigus järjepidevalt füüsilist vägivalda abikaasa suhtes. Füüsilise vägivalla tarvitamine toimus üldjuhul ühise alkoholitarvitamise käigus. Lisaks sellele on tuvastatud, et süüdistatav ähvardas abikaasat tapmisega.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Tartu kriminaaltalitus.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Raul Heido sõnul oli tegemist keerulise sõltuvussuhte juhtumiga, mil pidevat vägivalda kogenud naine naases abikaasa juurde ja vägivald jätkus.

«Sellised juhtumid pole harvad, kus naine pole iseseisvalt võimeline vägivallaringist väljuma ning sellistel juhtudel saavad teda abistada nii lähedased kui ka abiandvad organisatsioonid, sh naiste tugikeskused, kes lisaks varjupaigateenustele annavad ka psühholoogilist abi ja nõu vägivaldsest suhtest väljumisel,» lisas prokurör.

Eilne kohtuotsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles