Video: linnaliinibuss rikub Tartus räigelt liikluseeskirja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paljud tartlased on kindlasti omal nahal kogenud, et Puiestee tänava poolt Peetri kiriku juures asuvat ristmikku ületades on fooritsükkel üsna lühike ning rohelise tulega saab ära sõita vaid käputäis autosid. See, kuidas 30. augustil kella 17.19 paiku käitus liikluses aga Tartu linnaliine teenindava Sebe bussifirma juht, paneb lihtsalt jahmuma.

Videolt on näha, kuidas buss nr 10 ei jää mitte foori kollase tule ees peatunud sõiduki taha seisma, vaid põikab vasakult poolt üle pidevjoone autost mööda ning kihutab juba punaseks läinud fooritule alt üle Narva maantee ristmiku.

Intsidendis keegi teadaolevalt kannatada ei saanud.


ASi Sebe kommunikatsioonijuht Gert Daniel Hankewitz kommenteeris, et tegemist on väga tõsise juhtumiga, mille uurimist on juba alustatud. «Vabandan kõikide liiklejate ees, kes sündmuskoha lähistel juhtusid olema. Roolis olnud juhti ootab kindlasti ees tõsisem jutuajamine.»

Hankewitz lisas veel, et liiklusohutus on ettevõtte jaoks prioriteet, mille parandamise nimel tehakse tööd iga päev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles