Festivali Draama uus kuraator võtab appi tudengid

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Draama peakorraldaja Margus Kasterpalu (paremal) kuulutas festivali järgmiseks kuraatoriks Peeter Raudsepa ja andis talle üle Draama pluusi.
Draama peakorraldaja Margus Kasterpalu (paremal) kuulutas festivali järgmiseks kuraatoriks Peeter Raudsepa ja andis talle üle Draama pluusi. Foto: Merike Lill

Septembri algul 2015 toimuva festivali Draama põhiprogrammi kuuluvad lavastused valib kuraatorina välja lavastaja ja näitleja, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikooli juhataja Peeter Raudsepp.

Tema nime kuulutas Eesti teatri festivali Draama peakorraldaja Margus Kasterpalu välja laupäeva viimasel tunnil Vanemuise väikeses majas, kohe pärast lavastuse «Utoopia rannik. III osa. Kaldale heidetud» etendust.

Tänavuse Draama põhiprogrammi kaheksa lavastust valis Eesti teatritest festivalile kirjanik Tõnu Õnnepalu. Loomenõukoguna olid kuraatoril abiks Maarja Helena Meriste, Priit Põldma ja Kaarel Kuurmaa. Festival koos oma kõrvalprogrammide ja muu tegevusega lõpeb Tartus täna.

Nüüd välja kuulutatud järgmine kuraator Peeter Raudsepp ütles, et paneb loomenõukogu kokku oma tudengitest lavakunstikoolis.

Festival Draama on esimest korda 1996. aastal toimunud ülevaatefestivalist arenenud Eesti suurimaks teatrisündmuseks. Aastal 2010 hakkas festival toimuma iga-aastase kuraatorfestivalina. Esimene kuraator oli Madis Kolk, festivali põhiteemaks oli «Mööndusteta teater». Järgmistel aastatel toimisid kuraatorina Priit Raud («Allkirjaga teater»), Anu Lamp («Fookus: Näitleja») ja Iir Hermeliin («Ruumimaagia»).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles