Polygon ja Drakadeemia õpetavad teatrisaladusi

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teater Polygon alustab hooaega vastuvõtukatsetega oma teatrikooli. Sellest sügisest jagab kool teatrisaladusi lisaks Tallinnale ka Tartus.

Teatrikool ootab oma rühmadesse kõiki huvilisi alates seitsmendast eluaastast. Koolis jagavad oma teadmisi Aita Vaher, Tamur Tohver, Karin Rask, Harriet Toompere, Inga Lunge, Tanel Jonas jt.

Vastuvõtukatsed Tartu kirjandusmajas on eeloleval esmaspäeval. Katsetel on vaja peast ette kanda omal valikul üks luuletus ja üks proosapala. Teavet katsete kohta saab küsida meilitsi aapo.reitsak@poly.ee või telefonil 5340 4507.

Uuel aastal alustab tegevust ka Polygon 30+. See on teatriõpe täiskasvanuile vanuses 30 ja rohkem aastat. Õpperühmade eesmärk on ennekõike isikuareng ja loominguline eneseväljendus draamaõppe kaudu. Teavet vastuvõtu ja kooli kohta saab teatri Polygon kodulehelt www.poly.ee.

Teatrisaladustesse aitab süveneda ka loovkirjutamiskool Drakadeemia, mis alustab parajasti seitsmendat hooaega ja esimest korda hakkab tulevaste näitekirjanike baaskursus tegutsema Tartus.

Näidendite kirjutamise kursus algab oktoobris ja jaguneb kolme moodulisse: klassikalise näidendi, alternatiivdraama ja täispika näidendi kirjutamine. Aastast kursust saab läbida ka osade kaupa.

Varasematel aastatel on kursusest saanud innustust ja jõudu sellised autorid nagu Birk Rohelend, Piret Jaaks, Kaur Riismaa, Kadri Noormets, Liis Aedmaa, Jan Rahman, Tiina Laa­nem jt.

Drakadeemia kursust juhendavad näitekirjanikud Mihkel Seeder ja Marite H. Butkaite.

Kas teate?

Kahel esmaspäeval

• Polygoni teatrikooli vastuvõtukatsed on esmaspäeval, 8. septembril kell 17 Tartu kirjandusmajas (Vanemuise 19).

• Drakadeemia näidendite kirjutamise kursusele kandideerijatel tuleb täita ankeet ja lisada kirjutamisharjutus veebisaidil www.drakadeemia.eu hiljemalt esmaspäeval, 15. septembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles