Suvepilt: Kääpa külas seikleb vapper vibulane

Signe Ivask
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Jõgevamaal Kalevipoja Kojas etendub suveseiklus «Välek», mis viib vaataja sajanditetagusesse aega. Lugu on inspireeritud Elar Kuusi lasteraamatust «Välek Vibulane».

 Etendusest võtavad osa kutselised näitlejad Anti Reinthal, Mart Toome, Mati Tikk ja Marko Mäesaar ning mitu konkursisõela läbinud noored.

Väleki osatäitja Tan Säälik (väiksemal pildil) tunnistab, et tema veel «Välek Vibulase» raamatut kätte pole võtnud, kuid plaanis on. Ehk pole Tanil siiani aega seetõttu olnud, et peaosatäitjalt nõutakse rohkem kui teistelt. «Eks proovid ole mul kauem, teksti on vaja õppida,» ütles Säälik. «Minu arust on väga äge näidend, ilusa lõpu ja mõttega,» kirjeldas ta etendust.  

Lavastaja Veikko Täär oli pea kuu aega tagasi pisut mures, sest noorte-trupp oli talle tundmatuid karaktereid täis ja polnud lihtne osatäitjaid valida. Pealegi on see tema esimene suur lavastus. Nüüd, kui harjutuslaager ja töö on lõpule jõudnud, on ta enda meelest üllatavalt rahulik. «Vaadates seda, mida need noored siin on teinud – see sisendab rahu,» ütles ta.

Näitlejad Anti Reinthal ja Mart Toome kiidavad laagris olevaid noori. «Nad on väga tublid, pole kordagi kuulnud, et keegi vinguks,» ütles Toome. Noortega koos mängimine on mõlema meelest sujunud väga hästi, mõneti peavad nad seda lavastaja Tääri teeneks, kes laagrilistele sõnaosavust ja näitlemist õpetas.

Kalevipoja Koja juhataja Hannes Soosaar loodab, et lavastus osutub sama menukaks kui eelnevate aastate omad. Ta tunnistas, et «Väleki» teema on talle väga südamelähedane: «Paljud meist peavad kodust ära minema, et targemana tagasi pöörduda.»

«Välekit» mängitakse täna, 24., 25., 29., 30. ja 31. juulil ning 1. augustil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles