Ümbersõidutänavad muutusid augupuruks

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ümbersõidu tõttu tavapärasest suurema liiklusega Raja tänavalt võis eile leida sügavaid löökauke.
Ümbersõidu tõttu tavapärasest suurema liiklusega Raja tänavalt võis eile leida sügavaid löökauke. Foto: Margus Ansu

Viljandi ringi remondi aegsed augupuruks muutunud ümbersõiduteed rikuvad närve ja autorehve, kuid ametnikud üksnes lubavad aukude parandamist, midagi aga ei tehta, pahandas toimetusse pöördunud kodanik.

Heidi Jalakas oli enne lehetoimetusse helistamist mitu korda pöördunud linnaametnike poole, sest Sanatooriumi ja Raja tänav, mida mööda ta tööle ja pärast koju sõidab, on muutunud võimatuks. Seal käib suur liiklus ja sealtkaudu sõidavad ka liinibussid, aga augud on sügavad.

Jalakas ütles, et kui ta viimati reedel ametnikele helistas, oli tema sõnul naerdud, et saate, saate. «Ometi oli kaks päeva olnud ilus ilm,» nentis ta.

Tartu teede- ja liikluskorraldusteenistuse juhataja Urmas Mets ütles, et probleem on teada ja kodanik on tõesti mitu korda pöördunud nende poole.

Suur koormus

Mets selgitas, et Viljandi ringilt Tartusse sissesõit on suletud jalakäijate tunneli ehituse tõttu. Maanteeameti varasema teate järgi jääb Viljandi ring suletuks selles kuu lõpuni.

«Võiksime liiklejat loksutada ei tea kui kaugele, aga on püütud leida optimaalne lahendus, et saaks uued asjad ehitatud ja liikleja liigeldud,» rääkis Mets. «Ei olnud mõtet ja põhjust liiklejat kaugemale saata.»

Mets tõdes aga, et Sanatooriumi ja Raja tänav ei ole nii suure liikluse jaoks mõeldud ja sestap on seal lagunemine kiire. Liikumine Raja ja Tervise tänava kaudu, seejuures läbides psühhiaatriakliiniku parklat, ei ole ka linna ümbersõidusoovitus, inimesed on ise leidnud selle võimaluse.

«Et sealt sõidetakse, on sulgemise kaasnähe. Tegelikult oli suunatud Ravila kaudu, see oli peamine ümbersõidu suund,» lausus ta.

Mets ütles, et Sanatooriumi tänava parandamist pritskillustikuga alustati üleeile. Varem ei saanud vihma tõttu, liiatigi oli aukudes vesi. Just ilma tõttu ei saanud tema seletusel remonti varem alustada. «Pritskillustikuga ei saa teha töid vihmaperioodil ja vihmaperiood siis oli, kui asi läks käest ära,» sõnas ta.

Mure ka mujal

Eilne pilt oli selline, et Sanatooriumi tänav oli parandatud, kuid Raja oli ikka suurte aukudega.

Mets ütles, et Tamme gümnaasiumi uue maja avamise tõttu on tuleva aasta linnaeelarvesse kavandatud Sanatooriumi tänava kapitaalremont, sestap ei ole sel aastal mõtet teha seal enamat hädapärasest augulappimisest.

Kuid Viljandi ringi ümbersõiduteed pole ainsad, mis tuska teevad. Näituse tänaval käivate tööde tõttu on linlased hakanud sõitma väikese Vabriku tänava kaudu, mis eilseks oli samuti muutunud augupõrguks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles