Tartlasi oodatakse verd loovutama

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Raekoja platsil on üleval doonoritelk, kuhu oodatakse vereloovutajaid.
Tartu Raekoja platsil on üleval doonoritelk, kuhu oodatakse vereloovutajaid. Foto: Sille Annuk

Täna ja homme on Tartu raeplatsil taas doonoritelgid, kuhu vereloovutuse heateole oodatakse inimesi kell 11–17.

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud inimene vanuses 18–65 eluaastat. Kaasa tuleb võtta isikut tõendav pildiga dokument ning varuda umbes 45 minutit aega, mis kulub meditsiinilisele läbivaatusele, vereloovutusele ning väikesele puhkusele pärast seda.

Korraga annetatakse 450 milliliitrit verd.

Tartu ülikooli kliinikumi verekeskuse direktori Helve Königi sõnul püstitatakse doonoritelgid Raekoja platsile juba seitsmendat suve. «Loodame, et ilmad lähevad ilusaks ja doonorite osavõtt on aktiivne nagu alati,» rääkis ta.

König lisas, et ürituse õnnestumiseks on sündmust valmis toetama teater Vanemuine piletite ja A. Le Coq karastavate jookidega. Punase Risti Tartumaa selts abistab doonorite teenindamisel ning kaitseliit püstitab telgid nii nagu igal aastal.

Kohale on oodata Oriflame’i esindajaid, kes jagavad verd loovutanutele kingitusi ja kosmeetikanõuandeid.

«Viimati oli doonoritelk üleval augusti keskel kahel päeval Viljandis ning näiteks 14. augustil külastas seal telki rekordarv inimesi – 168,» ütles Helve Kö­nig. «Ootame nüüd, et tartlased neile mitte alla ei jää, vaid püstitavad uue rekordi.»

Doonoritelgid Tartus

• Verd saab loovutada Tartu rae­platsil 3. ja 4. septembril alates kella 11st.

• Telgid on mõlemal päeval avatud kella 17ni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles