Õpetaja lõi Tartus uue eramuusikakooli

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karmoškaõpetaja Evelin Ämarik ja tema õpilane Henri Kortelainen kõige esimeses Helivõlu tunnis.
Karmoškaõpetaja Evelin Ämarik ja tema õpilane Henri Kortelainen kõige esimeses Helivõlu tunnis. Foto: Kristjan Teedema

Eile oli Tartu eramuusikakoolis Helivõlu kõige esimene tund. Uus muusikakool eristub teistest eelkõige selle poolest, et ligi kolmveerand õpilastest on täiskasvanud.

Eramuusikakoolis õpib 24 õpilast, kellest kõige noorem on viiene ning vanim 64-aastane. Kuigi teistes muusikakoolides õpetatakse samuti täiskasvanuid, eelistatakse nendes siiski lapsi.

Kõige esimesena sai Helivõlu eramuusikakoolis karmoškatunni Karlova kooli õpilane Henri Kortelainen, kes õpib lisaks veel trumme. Varem on noormees õppinud klaverit.

Karmoškaõpetaja Evelin Ämarik sattus uude eramuusikakooli õpetama tuttavate kaudu. Kuigi Tartus on teisigi muusikakoole, kuhu astuda, on Ämariku sõnul Helivõlu eelis vaba suhtumine ning eelkõige täiskasvanute kaasamine.

Suur huvi tuli üllatusena

«Mitte see ei tulnud üllatusena, et täiskasvanud soovivad muusikat õppida, vaid üllatas suur huvi kooli vastu,» rääkis Helivõlu looja Anneli Leima. Ta lisas, et enamik tema õpilasi on vanuses 20–30 aastat.

Leima töötas 18 aastat Sakus muusikakoolis ning õpetas ka seal täiskasvanuid, mis andis talle suurema kindluse.

Helivõlu looja sõnul on täiskasvanutes rohkem tunda kindlust ning nad teavad, miks nad on muusikakooli tulnud. Lapsed aga hakkavad muusikakoolis käima enamasti vanemate soovil.

Leimat pani kooli looma elukohavahetus, sest perekond liikus töö ja õppimisega Lõuna-Eestisse. «Kuna üheski Tartu muusikakoolis vaba ametikohta polnud, siis ütles minu poeg Matis Leima, kes on ühtlasi lõpetanud ka viiuli eriala, et töö tuleb iseendale teha,» ütles Leima.

Ta lisas, et nii hakatigi koos pojaga päris oma koolile mõtlema.

Leima sõnul käib Helivõlus lapsi, kes on jätnud mõne teise muusikakooli pooleli näiteks suure koormuse pärast.

«Erakooli õpe on aga vabam ning meil pööratakse suurt tähelepanu inimese võimekusele ning sellele, kui palju on õpilasel aega näiteks töö või kooli kõrvalt muusikaga tegeleda,» rääkis ta.

Kooli looja sõnul ei pea Helivõlusse tulles olema muusikalist tausta ning seega võib vabalt alustada täiesti puhtalt lehelt.

Õpetajad tutvusringkonnast

Helivõlus on kuus õpetajat. Kui Anneli Leima hakkas muusikakooli õpetajaid otsima, alustas ta esimesena oma pojast, kes õpetab Helivõlus viiulit, poja sõbratar õpetab aga omakorda karmoškat. Kandleõpetajaks on nende perekonnatuttav.

«Kui minu sõbra laps, kes soovis saksofoni õppida, kuulis, et teeme muusikakooli, otsisime talle oma tuttavate hulgast saksofoniõpetaja,» rääkis Leima. Ta lisas, et ainult üks töötaja on tulnud ise tööd otsima.

«Meil on hästi tore õpetajate seltskond, paljud on noored, entusiastlikud ning energilised, kes mängivad ka ise hea meelega pilli ning soovivad oma annet teistega jagada,» iseloomustas Leima eramuusikakooli Helivõlu meeskonda.

Helivõlu eramuusikakool

• Tähe tänav 4.

• Õpetatakse klaverit, kitarri, viiulit, kannelt, karmoškat, saksofoni, löökpille, laulmist ning lisaks veel kompositsiooni, arranžeerimist, noodigraafikat ja improvisatsiooni

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles