Kooli alguse puhul marsivad linnas kadetid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe ühendatud õppeasutuste kõrgema sõjakooli marss kooliaasta alguse puhul.
Kaitseväe ühendatud õppeasutuste kõrgema sõjakooli marss kooliaasta alguse puhul. Foto: Kristjan Teedema

Kaitseväe ühendatud õppeasutused alustavad kooliaastat piduliku jalutuskäiguga läbi Tartu kesklinna ja relvanäitusega.

Õppeasutuste ülem kolonel Martin Herem märkis, et sel moel õppeaasta alustamine on kujunenud juba tradistiooniks. «Lisaks riviliste oskuste ja õppevahendite demonstreerimisele tervitame jalutuskäigul Tartu linnavalitsust, haridus- ja teadusministeeriumi ning loomulikult linnarahvast.»

Teadmiste päeva tähistamine algab esmaspäeva hommikul kell 10, mil KVÜÕA kaaderkoosseis ja kõrgema sõjakooli kadetid marsivad kaitseväe orkestri ja tehnika saatel õppeasutuste juurest läbi Tartu linna. Jalutuskäik algab õppeasutuste peahoone eest Riia tänavalt ja liigub mööda Riia ja Ülikooli tänavat Raekoja platsile. Sealt edasi mööda ministeeriumimajast ning seejärel kooli juurde tagasi.

Ministeeriumi juurest liituvad rongkäiguga kaitseväe sõidukid ja relvastus, millel kadetid viivad läbi oma tavapärast õppetööd. Esindatud on 122-millimeetrine haubits, 120-millimeetrine miinipilduja, tankitõrje raketisüsteem MILAN 2 ja õhutõrje raketikompleks MISTRAL.

Kaitseväes kasutusel oleva relvastusega saab tutvuda kell 11 kaitseväe ühendatud õppeasutuste peahoones ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles