Emajõe kool otsib õpilaskodu tegijat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimati 1990. aastatel 
remonti näinud räämas  õpilaselamu koridor.
Viimati 1990. aastatel remonti näinud räämas õpilaselamu koridor. Foto: Andres Ehrenpreis

Emajõe kool käivitas hanke haridusministeeriumiga samal aadressil asuva üle kümne aasta remontimata kolmekorruselise õpilaskodu rekonstrueerija leidmiseks.


Vaegnägijate kooli direktori asetäitja Marek Kirsi sõnul rekonstrueeritakse täielikult hoone välisfassaad, keldrikorrus ning esimene ja teine korrus. Kolmas korrus taastatakse osaliselt.
Lisaks on kavas majja paigaldada lift, uus sisustus ja nüüdisaegsed tehnikalahendused.

Suurem privaatsus
Kirs märkis, et olulise muudatusena lisatakse hoonesse palju kaldteid ja invaliididele mõeldud tualettruume. Eluruumide lahendus näeb ette suuremat privaatsust: õpilased saavad toas elada üksi või kahekesi, seni mahutati ühte tuppa kuni viis inimest.

Pakkumisi hoone rekonstrueerija peatöövõtja kohale saab esitada 9. augustini. Ehitustööde kavandatav alguskuupäev on selle aasta 1. september ja lõppkuupäev 2011. aasta 29. aprill.

Remonditööde tõttu välja kuulutatud õpilaste majutushanke võitis Oru tänaval tegutsev MTÜ Tartu Katoliku Hariduskeskus. Leping õpilaste majutamiseks sõlmiti 1. augustist kuni tuleva aasta 30. juunini.

Rahakulu määratlemata
Rekonstrueerimistööde eeldatavat maksumust Kirs esialgu ei nimetanud, kuna see rikuks tema hinnangul võimaluse saada need soodsamalt.
Varasema info kohaselt on valitsuse korraldusega Euroopa Liidu struktuurifondide vahendusel Emajõe kooli õpilaskodu rekonstrueerimiseks eraldatud ligi 14 miljonit krooni.

1916. aastal ehitatud hoone praegune ehitusalane pind on 577 ruutmeetrit. Viimati remonditi kogu hoonet 1990. aastatel, 2002. aastal ehitati juurde kolmas korrus.
2008. aastal värskendati aastaid remontimata riigikooli saali. Toona, mil juba pikisilmi oodati Euroopa Liidu raha, tehti seda Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse ja Eesti Lionsi klubi toel.

kas teate

Emajõe kool
• Emajõe kool töötab tavakooli ainekavade järgi ühe lisa-aastaga põhikooli osas.
• 2009/2010. õppeaastal oli koolis 14 klassikomplekti ja
61 õpilast.
• Lisaks lihtsustatud õppekava alusel hariduse omandam-sele saab õppida puutööd, kangakudumist, arvutiõpetust ja korvipunumist.
• Koolis töötavad mitmesugused ansamblid, orkestrid, spordiringid ning sõnakunsti-, loodus-, arvuti- ja kangakudumisring.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles