Homses Tartu Postimehes: Tartu kultuurkapital loob Rocki korvpallurite toetuseks sihtkapitali

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ/Rocki korvpallimeeskonna mängijad täna Emajõe ääres jooksmas (esiplaanil Janar Talts ja Marek Doronin).
TÜ/Rocki korvpallimeeskonna mängijad täna Emajõe ääres jooksmas (esiplaanil Janar Talts ja Marek Doronin). Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tartu ülikooli akadeemiline spordiklubi loob Tartu kultuurkapitali juurde sihtkapitali, mille eesmärk on toetada TÜ/Rocki ehk Tartu linna korvpalli esindusmeeskonna liikmeid.

TÜ akadeemilise spordiklubi korvpallidivisjoni juhi Andres Ottenderi sõnul tähendab sihtkapital kultuurkapitali juurde loodavat allfondi, mis koguks raha eraannetajatelt, nii üksikisikutelt kui firmadelt.

«Oleme suvel seda teemat arutanud nii linna kui kultuurkapitali esindajatega ja nad on võtnud selle ettepaneku positiivselt vastu. Kui riik saavutusspordilt tooli alt ära sikutab, siis kohalik omavalitsus saab sel moel võimaluse toetada linlastele tähtsat spordiala,» selgitas Ottender.

Sihtkapitali esialgse statuudi järgi antakse stipendiumi välja kuni neli korda aastas. Lisaks mängijatele saaksid stipendiumile kandideerida ka meeskonna juures tegutsev treener, füsiotera­peut, arst ja masseerija.

Täna õhtupoolikul kogunes sihtkapitali asutamist arutama Tartu kultuurkapitali nõukogu. Nõukogu esimehe Helmer Jõgi sõnul oli nõukogu liikmete seisukoht toetav.

«Viisime läbi hääletuse ja kõik nõukogu liikmed olid asutamise poolt. Aga me vaatame veel üle statuudi, see oli asutamise tingimus. Kutsume üles inimesi toetama Tartu korvpalli oma annetustega,» ütles Jõgi. «Panime paika ka kaks sihtkapitali nõukogu liiget viiest. Need on Toomas Tein ja Tarmo Kikerpill. Me ei seo seda nõukogu esindusklubiga. Stipendiumi saajad määrab kultuurkapital. Paari päeva jooksul peaks täpsustuma ka statuut.»

Pikemalt loe juba homme Tartu Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles