Rõngu saab koolimaja ehituseks laenu võtta

Signe Ivask
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõngu koolimaja tuleb valmis ehitada.
Rõngu koolimaja tuleb valmis ehitada. Foto: Sille Annk

Rõngu vallalt juuni alguses rahandusministeeriumile saadetud kirjale, milles paluti luba võtta laenu, et jätkata koolimaja ehitust, tuli juuni lõpuks nõusolev vastus.


Rõngu vald taotles luba ligi 28 miljoni krooni laenamiseks, ent rahandusministeerium lubas vallal peaaegu miljon krooni vähem laenu võtta.
Selle põhjuseks tõi ministeerium oma vastuses asjaolu, et osa esitatud kulutusi ei olnud tõendatud. Valla- ja linnaeelarve seaduse kohaselt saab refinantseerida ainult olemasolevaid kohustusi.

Mööda alevikku laiali
Rõngu vallavanema Priit Pramanni sõnul on laenuhange välja kuulutatud ja 25. augustil selgub, mis sellega saab.

Praegu ei oska ta veel öelda, kas koolimaja saab 1. septembriks valmis või mitte, ja tühje lubadusi ta anda ei taha. «Rahvale on saanud siin mitu korda lubatud juba ja erinevaid kuupäevi välja käidud, nüüd on need tähtajad mitu korda edasi lükatud,» pole vallavanem toimunuga rahul.

Sellest sügisest Rõngu keskkooli 12. klassis õppiva Kätlin Tatari sõnul on õpilased ja õpetajad siiani toetanud üksteist niivõrd palju, et õppetööga tuldi edukalt toime. «Eks oli ikka probleeme, igasuguseid võimalusi oli ju selle võrra vähem, et me polnud oma klassiruumis,» ütles ta.

Sellele, et koolimaja ka 1. septembriks valmis ei saa, on Tatari meelest liiga vara mõelda. «Mis seal ikka, peame vastu. Mõttetu on nutta taga seda, mida veel pole,» sõnas ta.

Noorte pettumus
Tänavu Rõngu keskkooli 12. klassi lõpetanud Mirjam Pedaja on veendunud, et õppetöö ruumide puuduse tõttu kannatada ei saanud. Ometigi pole Tartu Ülikooli proviisoriks õppima pürgiv Pedaja rahul vallas toimuva segadusega.

«Õppida peaks saama ikkagi heas keskkonnas ja eks lapsed oota juba pikemat aega põnevusega uude koolimajja pääsemist,» ütles ta. «Ausalt öeldes lootsin isegi seal õppida.»

kas teate

Rõngu kokkulepe
• Rõngu vald ja koolimaja ehitustööde tegija AS KR Priit sõlmisid tänavu 4. juunil kompromisskokkuleppe.
• Tööde tähtajaks on märgitud 20. august.
• Rõngu vald peab KR Priidule tasuma esimese osamaksuna ligi 28 miljonit, pärast tööde üleandmis- ja vastuvõtmisakti allkirjastamist ligi poolteist miljonit ja 30. oktoobril pool miljonit krooni.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles