Uusarendus uputab ikka puukuure

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Indrek Pehk

Naabrite mure Kalevi 32 maja ja vihmavee pärast ei ole raugenud. Suurema sajuga voolab vesi uue maja õuelt endiselt Aleksandri 17/19 puukuuridesse. Ühe suurema vihma ajal tegi fotojäädvustuse Indrek Pehk ning jagas pilte ja mõtteid ajalehe toimetusega.

«Meie puukuurid on ehitatud nii, et osal on pinnasetasandil oleva killustiktäite peale tehtud puitpõrandad, mille laagid on risti kuuriga.

Sademevee läbijooksu tagajärjel on laakidevaheline ruum nüüd täidetud mudaga, ning arusaadavalt kõduneb selline põrand uutes tingimustes mõne kuuga,» tõdes ta.

Pehk ütles, et uputus oli väiksem kui eelmisel korral, aga ka sadu oli väiksem.

«Kuid pildid peaksid näitama seda, et vesi voolab endiselt kuuridesse ning praegune lahendus ei päästa siin ka midagi,» nentis ta.

Naabermaja elanike arvates on lahendusi kaks. Kalevi 32 ehitab veetõkkemüüri, meetrine sein oleks piisav. Maapind Aleksandri 17/19 pool müüri saaks jääda loomulikule kõrgusele. Sellega saab tagada kuuride ventilatsiooni säilimise.

Teine võimalus oleks ehitada sademeveekanalisatsioon praeguse kraavi mõlemasse otsa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles