Politsei leidis Elvas kontrollitud juhtide juurest ka narkootikume

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseibuss. Foto on illustratiivne
Politseibuss. Foto on illustratiivne Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Nädalavahetusel peeti Elvas hiphopfestivali ning ürituse ajal võttis politsei linnas ringi sõitvad autojuhid kõrgendatud tähelepanu alla. Seaduserikkumisi avastati 14.

Lõuna prefektuuri teatel kontrollisid politseinikud 400 autojuhi kainust. Operatsiooni eesmärk oli tabada alkoholi- ja narkojoobes juhte. Kolmel erineval teelõigul peeti seitsme tunni jooksul kinni neli alkoholi tarvitanud juhti, kellest ühe suhtes alustati kriminaalmenetlust. Lisaks avastasid politseinikud ka neli juhtimisõiguseta autojuhti.

Kolmest sõidukist avastati narkootilist ainet, mis saadeti täiendavasse ekspertiisi. Narkotestide läbiviimise järel tuli täiendavasse ekspertiisi saata ka kolm autojuhti ja kolm kaasreisijat, kellest üks oli alaealine.

Operatsiooni juhtinud välijuhi Argo Arukase sõnul on selline rikkujate arv lubamatult suur. Seetõttu on tulevikus plaan kontrollimist tihendada.

Tartu piirkondliku politseitöö teenistuse vanem Anti Peiponen ütles, et tänavusel festivalil oli politseinikel rohkem väljakutseid kui eelmisel aastal. Näiteks tuli peoplatsilt kainenema viia üks üliagressiivne festivalikülaline. Samuti kaotati hulgaliselt rahakotte ja mobiiltelefone, lisas Peiponen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles