Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Suvepilt: Hansalaat rõõmustas kaupmehi

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Sille Annuk

Tartusse leidsid nädalavahetusel tee sajad kaupmehed. Osa neist müüs unikaalseid käsitöötooteid traditsioonilistest või looduslikest materjalidest, teiste lettidel võis leida muidu põnevaid kaupu ja toite.


Kauplemise vahepeal jagasid müüjad nõu ning selgitasid oma toodete eripära.
Eriti hästi läksid kaubaks Setumaal valmistatud kirevad kausid. Heidi Mäeveer (pildil tagapool) tutvustas uudistajale, kuidas kausid valmisid.

«Eks see üks tööõnnetus oli,» ütles Mäeveer. Valjo Liivamägi kiitis ka konkurente, kelle leti ääres nii palju uudistajaid polnud. «Aga kes kõvvempini karjub, eks tolle juurde ikka tullasse!» põhjendas Liivamägi.

Tänavatel võis kohata moosekante: Rüütli tänaval musitseeris leierkastimees, Küüni tänaval aga viiuldasid kaks nooremat neidu.

Laatade ning külapäevade kuulsaim tänavamuusik Avo Paap (väikesel pildil) istus seekord oma lõõtsaga Raekoja platsil. «Uhke postipoiss sõitis kord maanteel, külast külla, linnast linna viis ta tee...» laulis Paap möödakõndijatele.

Märksõnad

Tagasi üles